Fiilistele logo-2
Joogavälineet

Täydellinen tasapaino - joogavälineet harjoituksen apuna

Laadukas joogamatto ja muut joogavälineet voivat muuttaa joogaharjoituksesi täysin, tarjoten sinulle paremman tuen, syvemmän venytyksen ja henkisen rauhan. Oli kyseessä sitten aloittelija tai kokenut joogi, oikeat välineet voivat auttaa sinua ottamaan harjoituksesi seuraavalle tasolle. Valitse laadukkaat ja kestävät välineet, jotka sopivat juuri sinun tarpeisiisi, ja anna joogan voiman viedä sinut mukanasi matkalle kohti hyvinvointia ja tasapainoa.

Tässä artikkelissa paneudumme joogavälineisiin, joogamattoihin voit tutustua artikkelissamme Paras joogamatto TOP 7 – vertailu.

Joogablokki

Kätevä palikka avuksi moniin haastaviin jooga-asentoihin ja aloittelijalle helpottamaan liikkeiden opettelua. 

 • Auttaa jooga-asentojen opettelussa
 • Helpottaa ryhdin pitämistä joogatessa
 • Liukumista estävä pinta

Joogablokki

LJoogablokki on joogatarvikkeisiin kuuluva apuväline, jota käytetään joogaharjoituksissa. Sen tarkoitus on tarjota tukea ja apua jooga-asentojen suorittamisessa parantaen samalla asentojen syvyyttä ja mukavuutta. Joogablokit ovat yleensä tiiviistä vaahtomuovista tai puusta valmistettuja ja ne ovat tyypillisesti noin 7,5 cm x 15 cm x 22 cm.

Joogablokkeja käytetään monin eri tavoin:

 1. Tuen antaminen asanoille: Blokki voidaan sijoittaa kehon alle tai vierelle auttamaan ylläpitämään tasapainoa ja vakautta tietyissä jooga-asennoissa, esimerkiksi seisovissa asennoissa, kuten Trikonasanassa tai Virabhadrasanassa, erityisesti jos kehon liikerata ei ole vielä täysin joustava tai vahva.

 2. Pidennyksen luominen: Joogablokkeja voidaan käyttää pidentämään käsien, jalkojen tai selän ulottuvuutta tietyissä asennoissa, mikä auttaa saavuttamaan syvemmän venytyksen tai parantamaan ryhtiä.

 3. Mukavuuden lisääminen: Blokki voi auttaa vähentämään painetta nivelissä tai parantamaan mukavuutta istuma-asennoissa, erityisesti jos harjoittelija ei ole vielä kovin joustava.

 4. Apuna harjoittelussa: Joogablokkeja voidaan käyttää harjoittelun apuna esimerkiksi tasapainon ja kehonhallinnan kehittämisessä, sekä tietyn liikeradan opettelussa. 

 5. Apuna rentoutumisessa: Blokki on täydellinen apuväline myös rentoutumiseen. Selkärangan taivuttaminen blokin päällä esimerkiksi Sfinksi-asennossa antaa lempeän, mutta tehokkaan venytyksen. Tämä liike ei ainoastaan auta avaamaan rintakehää, vaan myös rentouttaa alaselän lihaksia.

Joogablokkeja käyttävät  usein erityisesti aloittelijat, vanhemmille ihmiset tai henkilöt, joilla on rajoitteita liikkuvuudessaan. Joogablokit voivat myös tarjota haasteita kokeneemmille joogaajille auttamalla heitä syventämään asanoita ja kehittämään harjoitustaan edelleen. 

Joogablokki, se pieni, mutta voimakas apuväline, voi tehdä suuren eron joogaharjoituksesi laatuun. Älä aliarvioi sen potentiaalia – anna blokille mahdollisuus!

Joogavyö

Joogavyön avulla saavutat vaikeimmatkin asennot joogassa ja muussa liikkuvuusharjoittelussa. Vyö toimii apuna myös monissa venyttelyliikkeissä.

 • Puuvillainen kestävä vyö 
 • D-rengas terästä
 • Pituus 204 cm

Joogavyö

Joogavyön voima piilee sen monipuolisuudessa, ja kun otat sen osaksi harjoitustasi, huomaat pian, kuinka se syventää venytyksiäsi ja parantaa asentojasi.

Joogavyö on joogatarvikkeisiin kuuluva apuväline, jota käytetään joogaharjoituksissa erilaisten asentojen saavuttamiseen ja syventämiseen. Sen käyttötarkoitus vaihtelee, mutta yleisesti ottaen joogavyötä käytetään seuraavilla tavoilla:

 1. Venytysten syventäminen: Joogavyötä voidaan käyttää auttamaan venytysten syventämisessä erityisesti silloin, kun kehon oma joustavuus ei riitä saavuttamaan tiettyjä asentoja kokonaan. Vyötä voi käyttää esimerkiksi kietomalla sen jalkojen ympärille tai pitämällä sitä käsissä venytyksen aikana. Vyön avulla voit hallita venytyksen intensiteettiä, joten voit sovittaa sen omaan tasoosi sopivaksi.

 2. Tuen antaminen: Joogavyötä voidaan käyttää myös tukivälineenä auttamaan tasapainon ylläpitämisessä tietyissä asennoissa, erityisesti silloin kun harjoittelijan voima tai tasapaino eivät vielä ole riittävät.

 3. Liikeradan laajentaminen: Joogavyö voi auttaa laajentamaan liikeratoja ja parantamaan liikkuvuutta erityisesti silloin, kun tiettyjen nivelten liikkuvuus on rajoittunutta.

 4. Apuna vaikeissa asennoissa: Joogavyötä voidaan käyttää myös apuvälineenä vaikeiden tai haastavien asentojen suorittamisessa, auttaen harjoittelijaa saamaan paremman otteen tai tukemaan kehon osia tarvittaessa.

Joogavyö on hyödyllinen apuväline erityisesti aloittelijoille ja niille, jotka tarvitsevat lisätukea tai apua tiettyjen asentojen suorittamisessa. Se voi auttaa tekemään harjoittelusta turvallisempaa ja mukavampaa sekä mahdollistaa syvemmän ja tehokkaamman harjoituksen. Joko joogavyö on harjoittelussasi mukana?

Joogabolsteri

Bolsteri tarjoaa tukea ja syventää venytyksiä useissa jooga- ja meditaatioasennoissa. Onko tässä uusi joogaystäväsi?

 • Materiaali luomupuuvillaa, täyte ekologista tattarinkuorta
 • Kätevä kantokahva
 • Muokattavissa haluttuun muotoon
 • Pestävä päällinen

Joogabolsteri

Joogabolsteri on pehmustettu, putkimainen tyyny, jota käytetään tukemaan ja syventämään joogaharjoituksia. Sen käyttötarkoitus vaihtelee, mutta yleisesti ottaen joogabolsteria käytetään seuraavilla tavoilla:

 1. Rentoutuminen ja rauhoittuminen Bolsteri on erityisen ihana rentoutuksen aikana, kun annat kehon painua sen pehmeää tukea vasten. Se tukee selkärankaa ja antaa lihaksille mahdollisuuden avautua täysin. Kokeile joogabolsteria rentouttavissa ja palauttavissa asanoissa, kuten Savasana (kuolleen miehen asento) tai Viparita Karani (jalat ylös seinää vasten), jolloin rentoudut syvemmin ja mielesi lepää.

 2. Venytysten ja asanoiden syventäminen: Bolsteria voidaan käyttää tukemaan kehoa venytysten aikana, mikä auttaa syventämään venytystä ja samalla vähentämään lihasten jännitystä. Käytä bolsteria esimerkiksi Supta Baddha Konasana -asennossa. Aseta se selän alle ja anna lantion avautua, luoden tilaa lonkille ja avaamalla syvempiä tasoja venytyksessä. 

 3. Tuen antaminen: Joogabolsteria käytetään tarjoamaan lisätukea ja vakautta tietyissä asennoissa, erityisesti silloin kun keho tarvitsee lisätukea ylläpitääkseen asentoa mukavasti ja turvallisesti. 

 4. Meditaatio: Bolsteria voidaan käyttää istuma-asennon tukemiseen meditaatiossa, mikä auttaa ylläpitämään mukavaa ja ergonomista istuma-asentoa pidempien meditaatioistuntojen aikana.

 5. Raskaana olevien jooga: Raskaana olevat naiset voivat käyttää bolstereita tukemaan kehoaan erityisesti tietyissä asennoissa, jotka voivat olla haastavia raskauden aikana.

Joogabolsteri on erittäin monipuolinen ja hyödyllinen apuväline, joka mahdollistaa mukavan ja tehokkaan joogaharjoituksen kaiken tasoisten joogaajien keskuudessa. Se auttaa lisäämään mukavuutta, syventämään asentoja ja tarjoamaan lisätukea keholle harjoituksen eri vaiheissa. Bolsterin avulla voit lähestyä asanoita uudesta näkökulmasta ja saavuttaa syvemmän yhteyden kehoosi

 

Joogatyyny

Täydellinen alusta meditointiin. Tyyny on suunniteltu erityisesti meditointia ja joogaa varten, joten se on tehty erittäin pehmeästä velourista. 

 • Täydellinen meditointiin
 • Soveltuu hyvin apuvälineeksi joogaa
 • Koko 33 x 16 cm

Joogatyyny

Joogatyyny, jota kutsutaan myös nimellä ”zafu”, on pehmustettu, pyöreä tyyny, jota käytetään erityisesti istuma-asentojen tukemiseen ja mukavuuden lisäämiseen joogaharjoituksissa ja etenkin meditaatiossa. Sen käyttötarkoitus sisältää seuraavat asiat:

 1. Istuma-asentojen tukeminen: Joogatyynyä käytetään istuma-asentojen, kuten Sukhasana (mukava istuma-asento) tai Lotus-asento, tukemiseen. Se auttaa nostamaan lantiota ja tukee selkärangan luonnollista kaarta, mikä helpottaa mukavaa ja ergonomista istuma-asentoa.

 2. Mukavuuden lisääminen: Tyyny lisää mukavuutta ja vähentää kehon jännitystä pitkissä istuma-asennoissa, mikä mahdollistaa pidemmät meditaatioistunnot tai joogaharjoitukset.

 3. Vakauden tarjoaminen: Joogatyynyä voidaan käyttää myös tasapainon ja vakauden tarjoamiseen tietyissä asennoissa, erityisesti kun harjoittelija ei ole vielä tarpeeksi vahva tai tasapainoinen ylläpitämään asentoa ilman tukea.

 4. Selkärangan tukeminen: Tyynyä voidaan käyttää myös selkärangan tukemiseen erilaisissa asennoissa, kuten makuulla tehtävissä selkänojallisissa asennoissa tai taakse taivutetuissa istuma-asennoissa.

 5. Raskaana oleville naisille: Raskaana olevat naiset voivat käyttää joogatyynyjä tukemaan vatsaa ja kehoa istuma-asennoissa, jotka voivat olla haastavia raskauden aikana.

Joogatyyny on olennainen apuväline monille jooga- ja meditaatioharjoittajille, erityisesti niille, jotka etsivät mukavuutta ja tukea istuma-asentoihin. Se auttaa luomaan mukavamman ja miellyttävämmän harjoituskokemuksen, joka edistää kehon ja mielen rentoutumista ja keskittymistä.

Kokemus blokin, vyön , bolsterin ja joogatyynyn käytöstä joogamatollasi ei ole vain harjoitus, vaan matka syvemmälle itseesi. Näiden välineiden monipuolisuus ja voima tarjoavat mahdollisuuden parantaa liikkuvuutta, syventää venytyksiä ja löytää täydellinen tasapaino sekä fyysisesti että henkisesti. Astu rohkeasti näiden välineiden maailmaan ja anna joogaharjoituksellesi uusi ulottuvuus!

Älä myöskään unohda joogaharjoituksen tunnelmaa luovia apuvälineitä, kuten kynttilöitä, suolalamppuja tai äänimaljoja. Nämä voivat auttaa luomaan rauhallisen ja rentouttavan ilmapiirin harjoituksellesi ja syventämään meditaatiota.