Fiilistele logo-2
kesän selvitymispaketti

Kesän selviytymispaketti – oletko valmis kesään?

Kesä on täynnä mahdollisuuksia – aurinkoisia päiviä rannalla, retkiä luontoon ja unohtumattomia lomamatkoja. Jotta voit nauttia täysin rinnoin kesän kaikista iloista, on hyvä varautua mahdollisiin haasteisiin. Tässä kesän selviytymispaketti, joka sisältää kaiken tarpeellisen. Näiden vinkkien avulla olet valmis kohtaamaan kesän seikkailut huoletta ja turvallisesti.

 

Aurinkovoide

Aurinko on ihana, mutta sen UV-säteet voivat olla haitallisia iholle. Laadukas aurinkosuojavoide on välttämätön, jotta vältyt palamiselta ja suojaat ihoasi pitkäaikaisilta vaurioilta. Muista valita riittävän korkea suojakerroin ja levittää voidetta säännöllisesti. Monet käyttävät lisäksi beetakaroteenia sisältäviä aurinkokapseleita lisäsuojana ja parantamaan sekä ylläpitämään ihon rusketusta.

 

Alga-Maris aurinkovoide

Alga Maris on ranskalaisen Laboratoires de Biarritzin valmistama aurinkosuojasarja, joka yhdistää tehokkaan UV-suojan ja sertifioidut luonnonmukaiset ainesosat. Tuotteet eivät sisällä parabeeneja, silikoneja, synteettisiä hajusteita tai väriaineita ja ne ovat erityisen suosittuja luonnonkosmetiikkaa arvostavien keskuudessa.

Tuotteet hyödyntävät Alga-Gorria-merileväuutetta, joka tarjoaa tehokasta antioksidanttisuojaa ja auttaa suojaamaan ihoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Alga Maris -aurinkosuojat tarjoavat korkean suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Suojakertoimet vaihtelevat SPF 30:atä 50+.

Alga-Maris tuottee on kehitetty sopimaan myös herkälle iholle ja lapsille. Ne ovat hypoallergeenisia ja dermatologisesti testattuja. Tämän lisäksi Alga Maris -tuotteet ovat biohajoavia ja valmistettu ympäristöystävällisistä ainesosista, jotka eivät vahingoita meriympäristöä.

Alga Maris tarjoaa laajan valikoiman aurinkosuojatuotteita, kuten:

  • Aurinkovoiteet kasvoille ja vartalolle
  • Aurinkosuojasuihkeet
  • Värilliset aurinkovoiteet
  • After-sun-tuotteet

ACO aurinkovoide

ACO puolestaan on ruotsalainen ihonhoitomerkki, joka tunnetaan korkealaatuisista ja dermatologisesti testatuista tuotteistaan. ACO aurinkosuojavoiteet tarjoavat laajakirjoisen suojan sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan. Suojakertoimet vaihtelevat SPF 15:stä SPF 50+, joten valikoimasta löytyy vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin ja ihotyypeille.

Acon aurinkotuotteet sisältävät kosteuttavia ainesosia, kuten glyseriiniä ja E-vitamiinia, jotka auttavat pitämään ihon pehmeänä ja kosteutettuna auringossa oleskelun aikana.

Monet ACO aurinkosuojatuotteet on suunniteltu erityisesti herkälle iholle. Ne ovat hajusteettomia, väriaineettomia ja dermatologisesti testattuja vähentääkseen ihoärsytyksen riskiä.

Voiteiden kevyt ja nopeasti imeytyvä koostumus tekee niiden käytöstä miellyttävää. Ne eivät jätä tahmeaa tai rasvaista tunnetta iholle.

Useat ACO aurinkosuojavoiteet ovat vedenkestäviä, mikä tekee niistä erinomaisia valintoja aktiiviseen ulkoiluun ja vesiurheiluun.

ACO tarjoaa laajan valikoiman aurinkosuojatuotteita, jotka sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin ja ihotyypeille:

  • Aurinkovoiteet kasvoille ja vartalolle: Näissä tuotteissa on eri suojakertoimia ja koostumuksia, kuten voiteita ja suihkeita.
  • Aurinkosuojasuihkeet: Helppokäyttöisiä ja nopeasti levittyviä, sopivat erityisesti vartalolle
  • After-sun-tuotteet: Rauhoittavat ja kosteuttavat ihoa auringonoton jälkeen.
  • Lasten aurinkosuojat: Erityisesti lasten herkälle iholle suunniteltuja tuotteita, jotka tarjoavat korkean suojan.

After Sun -voide

Vaikka käyttäisit aurinkovoidetta, iho saattaa silti kaivata kosteutusta ja rauhoitusta auringonoton jälkeen. After Sun -voide auttaa ihoa palautumaan, lievittää punoitusta ja kosteuttaa tehokkaasti.Laadukkaita after-sun tuotteita ovat muun muassa Alga-Maris After sun emulsio ja   Aco Sun After Gel Cream tai Aco Sun After Milk Tan Extending.

Kosteusvoide

Auringon, tuulen ja veden vaikutuksesta iho voi kuivua nopeasti. Kosteusvoide auttaa pitämään ihon pehmeänä ja hyvinvoivana. Valitse kevyesti imeytyvä voide, joka ei jätä ihoa rasvaiseksi. Perusvoide on hyvä valinta ihon kosteuttamiseen myös kesäaikana.

Kesäaikaan suositeltavaa on valita kevyempi perusvoide kuin talvisaikaan. Hyvä valinta on esimerkiksi Orionin Humektan tai Aqualan L voide. Humektan voide on yksi kevyimmistä perusvoiteista, mutta se kosteuttaa silti ja levittyy tosi helposti koko keholle. Humektan sopii myös pesuvoiteeksi, jos iho on erityisen kuiva ja toimii viilennettynä ihanasti auringonoton jälkeen.

Aqualan L voide sopii myös koko perheelle ja on helposti levittyvä ja nopeasti kuivuva. Monipuolinen voide, joka sopii koko kehon kosteutuksen lisäksi oivallisesti myös meikinpoistoon ja pesuvoiteeksi. Molemmista saatavilla myös kätevät 30 g:n matkakoot.

Huulia kannattaa kosteuttaa huulivoiteella ja kesällä kannattaa valita käyttöön huulivoide, jossa on aurinkosuoja. Aco Sun soft lips spf 30 huulivoiteessa yhdistyvät korkealaatuiset aurinkosuojakomponentit ja ihoa hoitavat ainesosat, jotka tekevät siitä erinomaisen valinnan erityisesti kesäpäivien ulkoiluun. Kompakti ja kätevä pakkaus tekee tästä huulivoiteesta helpon pitää mukana kaikkialla – käsilaukussa, taskussa tai rantakassissa.

Maitohappobakteerivalmisteet

Kesällä matkustetaan paljon, ja ruokavalio saattaa vaihdella. Vatsan hyvinvointi on avainasemassa, jotta lomasta voi nauttia täysillä. Maitohappobakteerivalmisteet auttavat ylläpitämään suoliston tasapainoa, ehkäisten vatsavaivoja ja tukien vastustuskykyä.

Nieltävä Idoform maitohappobakteerikapseli sisältää neljä valikoitua Lactobacillus ja Bifidobacterium -kantaa. Annostelu 1-2 kapselia päivässä aikuisille ja yli 3-vuotiaille, mieluiten aterian yhteydessä.

Lacto Seven puolestaan sisältää seitsemää maitohappobakteerikantaa ja siinä on mukana myös D-vitamiinia, joka tukee elimistön normaalia vastustuskykyä. Lacto Seven sopii käytettäväksi sekä päivittäin että kuurina.

Pureskeltavan valmisteen ystävälle sopii erinomaisesti hyvänmakuinen Rela-tabs mansikka, jota löytyy mm. myös sitruunan, lakritsi-salmiakin ja appelsiinin makuisena. Rela Tabs sopii koko perheelle päivittäin tai kuureina. Tämä suosituin maitohappobakteeri sisältää 3 miljardia bakteeria sekä C-vitamiinia. Raikkaan maun lisäksi tuotetta on helppo käyttää – tabletin voi kätevästi pureskella, imeskellä tai niellä.

Nesteytysjuoma

Kuumuudessa on tärkeää huolehtia riittävästä nesteytyksestä. Nesteytysjuomat, jotka sisältävät elektrolyyttejä, pitävät huolen siitä, että nestetasapaino säilyy. Näin vältyt lämpöuupumukselta ja pysyt virkeänä koko päivän.

Sitruunan makuinen Nesteytys ratiopharm -poretabletti nesteytyksen ylläpitoon myös rankan urheilun tai muun runsaan hikoilun, kuten helteen mutta, myös ripulin aiheuttamaan nestevajeeseen. Annostus 1 poretabletti liuotettuna n. 2 dl:aan vettä.

Apteekki Nesteytys pore appelsiininmakuinen tarjoaa appelsiinin makuisen vaihtoehdon glukoosin ja elektrolyyttien eli suolojen riittävän saannin varmistamiseen.

Puhdas+ Elektrolyyttijauhe Mango sisältää elimistölle tärkeitä elektrolyyttejä: magnesiumia, kaliumia, natriumia ja kalsiumia sekä C-vitamiinia ja glysiiniä. Magnesium edistää normaalia elektrolyyttitasapainoa ja auttaa siten vähentämään väsymystä ja uupumusta. Kalium puolestaan edistää lihasten normaalia toimintaa. Jauhe on makeutettu stevialla ja mangoa-aromilla. Annostus aikuisille 1 mittalusikallinen 3 kertaa vuorokaudessa. Jauhe sekoitetaan 5 dl:aan vettä tai muuta nestettä. Sopii hyvin myös ketoijoille

kesäloma

Käsihuuhde

Hygieniasta huolehtiminen on erityisen tärkeää, kun liikutaan paljon ja kosketaan erilaisia pintoja. Käsidesi on nopea ja tehokas tapa pitää kädet puhtaina silloin, kun vettä ja saippuaa ei ole saatavilla.

Kesäkassissa kulkee mukavasti mukana pieni LV-käsihuuhde 100 ml pullo. Tämä päivittäiseen käyttöön tarkoitettu käsihuuhde on tehokas ja turvallinen, levittyy helposti ja kuivuu nopeasti. Sopii hyvin kaikille myös herkkäihoisille, atoopikoille ja allergisille, koska ei sisällä väriaineita eikä hajusteita. Mukana glyserolia, joka samalla hoitaa ja kosteuttaa.

Laastari ja rakkolaastari

Kesällä liikutaan paljon, ja pienet haaverit kuten hiertymät ja rakot ovat yleisiä. Perinteiset laastarit ja erityisesti rakkolaastarit ovat pelastus pitkän päivän jälkeen, jolloin kengät ovat hieroneet ikävästi.

Hydrokolloidilaastari, kuten Compeed rakkolaastari helpottaa kipua heti. Se on pitkien kävelyreissujen, uusien kenkien sisäänajon tai vaellusreissun pelastus. Rakkolaastari on kuin keinoihoa ja se sulkee alleen hiertymän, jolloin kipu ja epämukava tuntemus lievittyvät välittömästi lievittyvät. Rakkolaastari kiinnitetään puhtaalle ja kuivalle hiertymäalueelle ja painetaan laastaria lämpimällä kädelläjonkin aikaa, jotta se kiinnittyy tiukasti rakon päälle.

Voit valita eri muotoisia rakkolaastareita niin varpaaseen, kantapäähän tai sormen päähän muotoiltuina. Rakonestopuikko sisältää luonnollista liukastetta ja vähentää heti ihon hiertymistä, mutta ei tahraa. Se on huomaamaton myös avoimissa kengissä ja rittäin helppo sekä siisti käyttää ennaltaehkäisemään rakkoja.

Ihon desinfiointiaine ja ensiapupakkaus

Pienten haavojen ja naarmujen puhdistaminen on tärkeää tulehdusten ehkäisemiseksi. Ihon desinfiointiaine on kätevä pitää mukana, jotta voit hoitaa haavat nopeasti ja tehokkaasti.

Pieni, mutta monipuolinen ensiapupakkaus on aina hyvä olla mukana. Se sisältää tarvikkeita pienien haavojen hoitoon, sidetarpeita ja muita hyödyllisiä välineitä. Tämä varmistaa, että olet valmistautunut kaikkiin yllätyksiin.

Punkkipihdit

Suomessa punkit ovat valitettavasti yleisiä ja voivat levittää tauteja. Punkkipihdit ovat kätevä apuväline punkkien turvalliseen poistamiseen iholta. Muista tarkistaa iho säännöllisesti, erityisesti luonnossa liikkumisen jälkeen.

TRIX-punkkilasso on kivuton, varma ja nopea tapa poistaa punkit. Trix Punkkilasson käyttö on helppoaja sen pitkä ja kapea muotoilu tekee siitä helpon käyttää myös vaikeimmissa paikoissa kuten korvan takana tai taipeissa.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut Nippes punkkipinsetit ovat varma valinta. Tällä teräväkärkisellä pinsetillä saa punkista tiukan otteen puristamatta sitä. Nämä pinsetit käyvät hyvin myös tikkujen poistoon ihosta.

Kynsisakset

Kynsisakset ovat pieni, mutta erittäin hyödyllinen väline. Niillä pidät kynnet siistinä ja voit tarvittaessa leikata pois pieniä risuja tai tikkuja, jotka ovat tarttuneet ihoon. Pyöristetyt Mills kynsisakset ovat kestävät ja kätevät tähän tarkoitukseen.

Meikit

Kesämeikki saa olla kevyt ja raikas. Valitse pitkäkestoisia ja vedenkestäviä tuotteita, jotta meikki pysyy paikoillaan helteelläkin. Pieni meikkipussi, jossa on perustarvikkeet, on kätevä pitää mukana.

Matkakokoiset hiustenhoitotuotteet

Hiukset altistuvat kesällä auringolle, merivedelle ja hielle. Matkakokoiset shampoot ja hoitoaineet pitävät hiukset puhtaina ja hyväkuntoisina missä tahansa oletkin.

Matkakokoiset ihonhoitotuotteet

Matkalle lähdettäessä on kätevää ottaa mukaan pienet pakkaukset suosikkituotteistasi. Puhdistusaineet, kasvovedet ja seerumit pitävät ihon raikkaana ja hyvinvoivana, vaikka olisit kaukanakin kotoa.

kesä

Kondomit

Turvallisuus on myös tärkeää kesäromansseissa. Kondomit turvaavat suojan sekä ei-toivotuilta raskauksilta että sukupuolitaudeilta. Pidä mukana aina mukana – varmuus on valttia.

Unimaski ja korvatulpat

Kesällä yöt ovat valoisia, ainakin meillä Suomessa, ja äänet kuulua kauas. Unimaski ja korvatulpat takaavat hyvät yöunet missä tahansa oletkin, olitpa sitten leirintäalueella tai kaupungin vilinässä. Unimaski ja korvatulppa setti on kätevä varata mukaan, mutta tuotteita pääsee ostamaan erikseenkin. Vannoutuneemman unimaskin käyttäjän kannattaa satsata laadukkaaseen unimaskiin, josta on iloa pitkäksi aikaa. Silkkinen unimaski on laadukas, mukava ja miellyttävä materiaali joka päiväiseen käyttöön.

Hyttyskarkoite

Kesäillat ovat ihania, mutta hyttysten ininä voi pilata tunnelman. Hyttyskarkoite on ehdoton varuste erityisesti mökkireissuille ja retkille luontoon. Valitse tehokas ja mahdollisimman miellyttävän tuoksuinen karkote.

Hyttysässä+ on tehokas hyttyskarkote aikuisille. Suihkutetaan kerran vuorokaudessa ohuelti sellaisille alueille, joita ei voi vaatteilla suojata. DEET:ä tehoaineena sisältävä Hyttysässä+ suojaa tehokkaasti hyttysiltä myös tropiikissa. Ei alle 17-vuotiaille.

Sjö & Hav Hyttys+Punkki Spray on uusi vaihtoehto perinteisille synteettisille valmisteille. Sjö & Hav Hyttys+Punkki Spray sisältää sitruunaeukalyptystä, ja sopii vähäisen ihoon imeytymisen vuoksi myös lapsille 3 ikävuodesta alkaen. Voidaan suihkuttaa iholle, vaatteisiin ja varusteisiin. Suojaa jopa kuuden tunnin ajan.

Mini lääkekaappi

Pieni lääkekaappi, joka sisältää perustarvikkeita kuten särkylääkkeitä, allergialääkkeitä, ripulilääkkeitä ja ruoansulatusentsyymejä sekä kosteuttavat silmätipat, on arvokas lisä matkavarustukseen. Näin olet valmistautunut pieniin terveysongelmiin ja pystyt nauttimaan lomasta täysillä.

Yhteenveto

Kesä on täynnä mahdollisuuksia ja seikkailuja, mutta se tuo mukanaan myös omat haasteensa. Jotta voit nauttia täysin rinnoin kesän kaikista iloista, kannattaa varautua huolellisesti. Kesän selviytymispaketti on avain täydelliseen kesäkokemukseen, tarjoten kaiken tarvittavan terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.

Vatsan hyvinvointi on tärkeää matkustellessa ja ruokavalion vaihdellessa. Maitohappobakteerivalmisteet pitävät suoliston tasapainossa ja tukevat vastustuskykyä. Kuumuudessa nesteytys on avainasemassa, ja elektrolyyttejä sisältävät juomat auttavat välttämään lämpöuupumusta.

Hygienia on helppo pitää yllä käsidesin avulla, ja auringolta suojaudut parhaiten laadukkaalla aurinkosuojavoiteella. Auringonoton jälkeen iho kaipaa kosteutusta ja rauhoitusta, johon after sun -voide on täydellinen ratkaisu. Pienet haaverit ja hiertymät eivät pääse haittaamaan, kun mukana on laastareita ja rakkolaastareita, sekä ihon desinfiointiaine haavojen puhdistamiseen.

Luonnossa liikuttaessa punkkien tarkistaminen on tärkeää, ja punkkipihdit ovat kätevä apuväline niiden poistamiseen. Pienten apuvälineiden, kuten kynsisaksien, ansiosta pidät kynnet siistinä ja voit hoitaa pieniä haavereita nopeasti.

Kesämeikki saa olla kevyt ja raikas, ja kosteusvoide pitää ihon pehmeänä auringon, tuulen ja veden vaikutuksesta. Matkakokoiset hiusten- ja ihonhoitotuotteet varmistavat, että pysyt raikkaana ja hyvinvoivana missä tahansa oletkin. Hyttyskarkote puolestaan pitää kesäillat mukavina ilman häiritseviä hyönteisiä.

Turvallisuus ja terveys ovat tärkeitä myös lomalla. Ensiapupakkaus, kondomit ja pieni lääkekaappi, joka sisältää perustarvikkeet, pitävät sinut valmistautuneena kaikkiin yllätyksiin. Hyvät yöunet varmistat unimaskin ja korvatulppien avulla, jotka takaavat rauhallisen levon.

Oikein varustautuneena voit nauttia kesän kaikista hetkistä huoletta. Selviytymispaketin voi ottaa sellaisenaan tai soveltuvin osin mukaan mökille, marjametsään, saaristoon, veneilyreissulle, metsäretkille tai festareille. Pidä nämä vinkit mielessäsi ja valmistaudu kesän parhaisiin päiviin, jotta voit nauttia jokaisesta seikkailusta täysin rinnoin!