Fiilistele logo-2
kylmäallas kotiin

Kylmäallas kotiin – Acusoothe Ice Cold Bath arvostelu ja kokemuksia

Kylmäaltaat, ja niiden käyttö, erityisesti avantouinti, on tullut viime vuosina suosituksi monissa maissa ympäri maailmaa, myös Suomessa. Kasvava kiinnostus terveydestä ja hyvinvoinnista, palautumisen nopeuttamisesta sekä yleisestä virkistäytymisestä ovat syinä kylmäaltistuksen kasvavaan suosioon.

Hyötyisitkö sinäkin kylmäaltistuksesta? Tai oletko jo aloittanut, mutta mietit miten kylmäaltistus olisi helpompaa toteuttaa, kun avantoon on matkaa eikä kylmä suihkukaan tarjoa enää haluttua vaikutusta. Acusoothe Ice Cold Bath tuo markkinoille innovatiivisen ratkaisun, joka yhdistää huippuluokan teknologian ja käyttäjäystävällisyyden, tarjoten monipuolisia hyötyjä sekä ammattilaisille että kotikäyttäjille. 

Acusoothe Ice Cold Bath

Kylmäallas on oiva tapa nauttia kylmäaltistuksen hyödyistä helposti kotona kylpyhuoneessa, terassilla tai pihalla. Täytä kylpyallas kylmällää vesijohtovedellä ja lisää halutessasi jääpaloja ja koe avantouinnin hyödyt kotonasi. Sopii erinomaisesti niin urheilijoille kuin avannosta nauttiville ja kylmähoitoja kaipaavalle.

  • Altaan tilavuus 230 l 
  • Altaan kokoaminen on nopeaa (noin 10 min.) ja se on tarvittaessa helppo tyhjentää ja purkaa odottamaan seuraavaa käyttökertaa.
  • Koko 75 cm x 75 cm
  • Sisältää altaan lisäksi tukipylväät, kannen, kannen suojan ja kantolaukun

Ensivaikutelma ja design

Acusoothe Ice Cold Bath on suunniteltu tyylikkäästi ja modernisti, mikä tekee siitä houkuttelevan lisän mihin tahansa tilaan. Sen kompakti mutta tilava rakenne mahdollistaa kylmäaltaan käytön niin pienissä kuntosaleissa kuin kotikylpyhuoneissakin. Laadukkaat materiaalit takaavat pitkäikäisyyden ja kestävyyden, samalla kun ergonominen muotoilu tarjoaa maksimaalisen käyttömukavuuden.

Kylmäallas kokemuksia

Aina kun luonnonavannon tekeminen ja auki pitäminen on liian työlästä, nautimme kylmäaltistuksesta näin. Allas on helppo koota, täyttää, käyttää, tyhjentää ja purkaa. Kätevä kuljettaa mukana myös mökille.”

Huippu ostos. Pihalla puutarhassa kulmassa odottaa päivittäistä pulahdusta. Nautin, kun ei tarvitse erikseen lähteä mihinkään avantouintireissulle. Voin suositella lämpimästi. Helppo koota ja sijoittaa mihin haluaa.”

Aika ekstemporee hankin altaan, kun fysioterapeuttini suositteli kylmähoitoa helposti jumittuville lihaksilleni enkä ole katunut ostosta hetkeäkään! Käytön jälkeen huomaan piristyväni, joten käytän aamuisin ja treenin jälkeen illan sijaan.”

Ehkä paras hankinta ikinä! On ollut kovassa käytössä. Tämä on minulla terassilla porealtaan vieressä ja nautin hyppelystä kuumasta kylmään ja takaisin. Tähän on kätevä pulahtaa myös saunomisen aikana. Suosittelen!”

Liki päivittäisessä käytössä suihkutilan nurkassa. Vettä tulee vaihdeltua aika usein, että saa kylmemmäksi mutta tykkään kyllä ja joskus lisään jääpaloja sekaan. Aina kuntosalin jälkeen käyn altaassa ja aamuisinkin jos tuntuu, että on nukkunut huonosti ja kaipaa virkistystä.”

Olen tykännyt tosi paljon. Tämä on minusta paljon parempi kuin kylmät suihkut. On ihan eri tuntoista upottautua kokonaan kylmään veteen kuin seistä suihkussa.”

Kylmäallas hyödyt

Avantouinti ja kylmäaltistus tarjoaa tutkitusti monia terveyshyötyjä sekä nopeuttaa palautumista.

Yleinen hyvinvointi, terveys ja uni

Kylmäaltistus nostaa energiatasoja ja kohottaa yleistä mielialaa. Tämän lisäksi kylmäaltistus auttaa lievittämään stressiä ja rentoutumaan. Parantuneen stressinsietokyvyn lisäksi kylmäaltistus parantaa tutkitusti unen laatua.

Kylmäaltistus stimuloi verenkiertoa ja kudosten aineenvaihduntaa. Parantunut verenkierto ja hapen kulkeutuminen kehon eri osiin edistää yleistä terveyttä ja hyvinvointia. Kylmäaltistus lisää ja aktivoi tutkitusti ruskeaa rasvaa, jolla on aineenvaihduntaa kiihdyttävä ominaisuus ja se polttaa energiaa toisin kuin vaalea rasva.

Säännöllinen kylmäaltistus hidastaa solujen vanhenemista ja säilyttää ihon napakkauutta ja kimmoisuutta. Viileys laskee turvotusta ja tekee ihosta kuulaamman, kun se supistaa ihohuokosia. Jotkut ovat kertoneet saaneensa kylmäaltistuksesta helpotusta erilaisiin iho-ongelmiin.

Säännöllinen altistuminen aktivoi kehon omaa puolustusjärjestelmää ja se voi auttaa torjumaan infektioita. Kylmävesi lievittämään tulehdusta ja turvotusta ja osa kokee kylmäaltistuksen auttavan nivelten tai lihasten tulehdusten hoidossa.

Palautuminen ja liikunta

Urheilijat ja kuntoilijat ovat alkaneet hyödyntää kylmäaltaita osana harjoitusohjelmaansa palautumisen tehostamiseksi. Palautumisaikaan vaikuttavat monet tekijät, kuten unen laatu ja ravinto, mutta kylmävesi auttaa vähentämään lihasarkuutta ja nopeuttamaan palautumista.

Koko kehon kylmäaltistus laskee myös stressihormonin pitoisuuksia ja aktivoi parasympaattista hermostoa, jolloin sympaattinen hermosto (”taistele tai pakene” -hermosto) rauhoittuu ja kokonaisvaltainen palautuminen käynnistyy.

Kenelle Acusoothe Ice Bath kylmäallas sopii

Acusoothe Ice Cold Bath on erinomainen investointi jokaiselle, joka haluaa parantaa lihashuoltoa ja nopeuttaa palautumista tai nauttia kylmäaltistuksen tarjoamista hyödyistä. Sen yhdistelmä helppoutta ja käytännönläheisiä ominaisuuksia tekee siitä ratkaisun, joka vastaa vaativimpiinkin tarpeisiin.