Fiilistele logo-2
paras aktiivisuusranneke

Paras aktiivisuusranneke 2024 vertailu

Aktiivisuusranneke on mahtava väline terveyden ja hyvinvoinnin sekä aktiivisuuden seurantaan. Se on myös täydellinen apuri kannustamaan liikkumiseen ja motivoitumaan liikkumisesta. Lisäksi se on kohtuu hintainen investointi, josta on iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa. Tutustu parhaisiin tuotteisiin alta.

Mikä aktiivisuusranneke mittaa

Aktiiviisuusranneke mittaa erilaisia fyysisiä aktiivisuuksia ja toimintoja, kuten askeleita, kuljettua matkaa, kalorien kulutusta, sykettä ja joskus myös unen laatua. Yksinkertaisimmillaan se on laite, joka mittaa perusaktiivisuutta, kuten askelten määrää, tai edistyneempi, joka tarjoaa syvempää analyysiä terveydentilasta ja kuntoilusuorituksista. Suurimpaan osaan liikuntaljeista rittää hyvin rannesykemittaus. 

Paras aktiivisuusranneke vuonna 2024

Paras aktiivisuusranneke (testivoittaja)

Arvosana: 9,6 / 10

FitBit Charge 5 tyylikäs ja edistynyt aktiivisuusranneke. Aktiivisuusrannekkeessa on sisäänrakennettu GPS, se on vedenpitävä ja täynnä toimintoja,

 • Terävä värinäyttö
 • Monipuoliset toiminnot mm. terveystietojen yleiskatsaus, stressinhallintapisteet, unen seuranta ja arviointi
 • Jopa 7 päivän akun kesto
 • Useita kauniita värejä

Paras aktiivisuusranneke naiselle

Arvosana: 9,4 / 10

Fitbit Sense 2 tarjoaa käyttäjälleen edistyneet aj monipuoliset kuntoiluominaisuudet. Laite on tyylikäs ja miellyttävä käyttää. Kaikki kätevästi yhdessä paketissa!

 • Kosketusnäytttö
 • Terveysmittarit, stressinhallinta, sydämen terveys, fitness
 • Akun kesto jopa 6 päivää

Paras edullinen aktiivisuusranneke

Arvosana: 8,5/ 10

Kuura Activity Tracker A3 aktiivisemman elämän motivointiin ja liikunnan edsitymisen seurantaan. Sykemittaus, verenpaineeen ja hapenottokyvyn mittaus harjoituksen aikana.

 • Unen ja kalorinkulutuksen seuranta
 • Pehmeä ergonominen ranneke
 • Akun kesto noin 7-10 päivää (tunnin latauksella)
 • Vedenpitävä

Paras aktiivisuusranneke lapselle

Arvosana: 9 / 10

Kestävä ja laadukas lasten aktiivisuusranneke, jolla helppo seurata lapsen aktiivisuutta, askeleita ja unta. Upea värinäyttö ja kellotualuvaihtiehdot.

 • Helposti vaihdettava paristo (kesto noin vuoden)
 • Rannekkeeseen voi ajoittaa hälytyksiä ja muistutuksia
 • 60 minuutin päivittäinen aktiivisuus avaa seikkailuja ja visailuja
 • Useita värivaihtoehtoja

Paras helppokäyttöinen aktiivisuusranneke

Arvosana: 8,5 / 10

Vivosmart 5 on erittäin helppokäyttöinen ja käyttömukava aktiivisuusranneke. Siinä on suurempi näyttö kuin useimmissa vastaavissa malleissa ja siten teksti on suurempaa ja ranneketta voi käyttää kosketusnäytöltä tai painikkeista. Tässä vaivaton ja helppolukuinen aktiivisuusranneke, joka soveltuu iäkkäämmänkin henkilön käyttöön.

 • Akun kesto jopa seitsämän päivää
 • Unipisteet
 • Esiladattuja lajeja, kuten kävely
 • Turvallisuus ja jäljitysominaisuudet

Paras aktiivisuusranneke miehelle

Arvosana: 9,4 / 10

Garmin Venu Sq on tyylikäs ja joka asuun sekä , käyttötarkoitukseen sopiva monipuolisilla kuntoiluominaisuukislla ja terveyden seurannalla varustettu älykello. Tässä GPS.llä varustetussa älykellossa on kirkas värinäyttö.

 • Kosketusnäyttö
 • Sykkeenmittaus, unimonitori
 • Akun kesto jopa 6 päivää
 • Kestävä näyttä, mukava silikonihihna

Aktiivisuusranneke hyödyt

Aktiivisuuranneke lisää motivaatiota liikkumiseen

Aktiivisuusranneke tallentaa kaikki tiedot liikkumisesta ja aktiivisuudesta ja oman aktiivisuuden ja liikkumisen seuraaminen on tosi helppoa, mutta samalla motivoivaa.

Aktiivisuusranneke kannustaa liikkumaan

Aktiivisuusranneke seuraa päivittäistä liikuntaasi, kuten askeleita, matkaa ja kaloreiden polttoa. Se kannustaa sinua pysymään aktiivisena asettamalla tavoitteita ja lähettämällä muistutuksia, jos olet ollut liian vähän liikkeessä. Nähdessäsi konkreettisia tuloksia ja saavuttaessasi asettamiasi tavoitteita aktiivisuusrannekkeen avulla, saat lisää motivaatiota jatkaa terveellisiä elämäntapoja.

Aktiivisuusranneen avulla voit seurata untasi

Hyvä uni on olennainen osa terveyttä ja hyvinvointia. Monissa aktiivisuusrannekkeissa on myös unen seuranta, joka analysoi unesi laatua ja antaa sinulle vinkkejä parempaan uneen.

Aktiivisuusranneke auttaa stressin hallinnassa

Aktiivisuusranneke seuraa sykettäsi niin levossa kuin liikkeessäkin. Tämä antaa sinulle tietoa sydämesi terveydestä ja auttaa optimoimaan harjoittelusi tehoa. Jotkut aktiivisuusrannekkeet tarjoavat stressinhallintatyökaluja, kuten hengitysharjoituksia ja rentoutumisvinkkejä. Ne auttavat sinua tunnistamaan stressin aiheuttajat ja hallitsemaan sitä paremmin.

Millainen aktiivisuusranneke kannattaa ostaa

Aktiivisuusrannekkeita on monenlaisia ja moneen käyttötarkoitukseen soveltuvia. Kannattaa miettiä omat tarpeet ja käyttötarkoitus ja rannekkeiden ominaisuudet sen mukaan. Aktivisuurannekkeissa on vaihtelevasti erilaisia ominaisuuksia, kuten askelmittari, sykkeen mittaus, kalorilaskuri, GPS, unen suranta tai osa on vesitiiviitä.

Aktiivisuusrannekkeen valinnassa kanttaa kiinnittää huomiota myös sen käyttömukavuuteen ja ulkonäköön. Aktiivisuusrannekkeesata saa parhaan hyödyn, kun se on käytössä jatkuvasti, joten valitse malli, jossa myös ulkonäkö miellyttää niin sitä jaksaa käyttää ja siitä kaiken hyödyn.

Hihnan on hyvä olla säädettävä ja helposti puhdistettava. Aktiivisuusrannekkeen käyttämukavuutta lisää helppolukuinen ja valaistu näyttö. Toisaalta näytön on hyvä olla sellainen, että sen saa valaistua vain halutessaan, jotta se ei häiritse esimerkiksi yöunta. Myös siihen kauanko akku toimii yhdellä latauksella kannattaa kiinnittää huomiota, jotta se vastaa omia tarpeita.

Aktiivisuusranneke kokemuksia

Elina, toimitsotyöntekijä: ”Fitbit Charge 5 on ollut loistava lisä arkeeni. Se motivoi minua liikkumaan enemmän ja seuraamaan päivittäisiä askeliani. Erityisesti pidän laitteen tarkasta sykkeenmittauksesta ja unen seurannasta. Sovellus on selkeä ja helppokäyttöinen.”

Matti, kuntoilija: ”Fitbit Charge 5 on toiminut erinomaisesti treeneissäni. GPS-toiminto on tarkka ja auttaa minua seuraamaan juoksulenkkieni reittejä. Laite on myös mukava ranteessa ja sen akunkesto on hyvä, kestää helposti viikon yhdellä latauksella.”

Laura, joogaohjaaja: ”Garmin Vivosmart 4 on ollut mahtava apu päivittäisessä aktiivisuuden seurannassa. Sen kehon energiaseuranta on todella hyödyllinen, kun suunnittelen harjoituksiani. Myös stressinseuranta ja rentoutusharjoitukset ovat iso plussa.”

Pekka, eläkeläinen: ”Garmin Vivosmart 4 on auttanut minua pysymään aktiivisena ja seuraamaan terveyttäni. Syke- ja unenseuranta toimivat hyvin ja auttavat minua ymmärtämään paremmin, miten keho reagoi eri aktiviteetteihin. Akku kestää pitkään ja laite on helppo käyttää.”

 

Tuomas, viikonloppujuoksija: ”Kuura-aktiivisuusranneke on ollut loistava lisä juoksuharrastukseeni. Seuraa tarkasti askeliani, sykettä ja kaloreita. GPS-toiminto on auttanut minua seuraamaan juoksureittejäni ja edistymistäni. Akun kesto on yllättävän hyvä, kestää helposti koko viikon yhdellä latauksella.”

Mikko, kuntosaliharrastaja: ”Kuura-aktiivisuusranneke on ollut loistava treenikaveri. Se seuraa sykkeeni tarkasti ja auttaa minua seuraamaan edistymistäni salilla. Myös vedenkestävyys on iso plussa, sillä voin käyttää sitä huoletta suihkussa ja treenatessa.”

Sami, teknologiasta kiinnostunut opiskelija: ”Kuura-aktiivisuusranneke tarjoaa paljon ominaisuuksia edulliseen hintaan. Erityisesti pidän laitteen monipuolisista seurantamahdollisuuksista ja siitä, että se synkronoituu helposti puhelimen sovellukseen. Akku kestää pitkään ja lataaminen on nopeaa.”

Kenelle aktiivisuusranneke sopii

Aktiivisuusranneke sopii iästä ja liikuntatottumukista riippumatta kaikille, jotka ovat kiinnostuneita terveydestään ja hyvinvoinnistaan. Aktiivisuusrannekkeet ovat loistava apuväline liikkumisen ja aktiivisuuden mittaamiseen ja liikuntatavoitteiden asettamiseen ja etenkin saavuttamiseen. Lapsillekin löytyy paljon vaihtoehtoja.

Aktiivisuusrannekkeet ovat pääsääntöisesti yksinkertaisia ja helppokäyttöisiä, joten ne sopivat kenelle vaan. Ulkonäöltään aktiivisuusrannekkeet ovat yleensä pieniä ja siroja, joten ne sopivat yleensä hyvin niin arkeen kuin juhlaankin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että aktiivisuusranneke on monipuolinen työkalu terveyden edistämisessä, joka tarjoaa seurantaa ja kannustusta liikuntaan, uneen ja stressinhallintaan. Sen avulla voit saavuttaa paremman tasapainon terveyden ja hyvinvoinnin välillä sekä pitää huolta itsestäsi kokonaisvaltaisesti. Hanki sinäkin omasi!

Usein kysytyt kysymykset

Aktiivisuusrannekkeet ovat hieman yksinkertaisemopia laitteita kuin älykellot. Ne keskittyvät terveyden seurantaan ja peruskuntoilutoimintoihin. Älykellot tarjoavat laajempia ja monipuolisempia  toimintoja ja mahdollisuuksia erilaiset älypuhelin integraatioiden ja sovellusten kautta.

Jos haluaa seurata aktiivisuutta ja liikettä, ja aktivoitua liikkumaan on aktiivisuusranneke erinomainen työkalu. Tämän lisäksi sillä voi mitata mm. stressiä ja unen laatua.

Useimpia aktiivisuusrannekeita voi käyttää myös ilman puhelinta, tosin toiminnallisuus saattaa olla hieman rajatumpi.  Aktiivisuusranneke näyttää näytöllä mm. askeleet, kulutetut kalorit ja sykkeen.