Fiilistele logo-2
proteiinijauhe

Paras proteiinijauhe naisille vertailu

Proteiinijauheet ovat erittäin suosittuja ja sopivan proteiinijauheen valinta voi olla joskus haastavaa ja valinnassa kannattaa huomioida ennen kaikkea omat tarpeet tavoitteet. Pientä proteiinitäydennystä päivittäiseen tarpeeseen hakevan valinta poikkeaa todennäköisesti lihasta kasvattavan valinnasta. Tutustu artikkeliimme ja paras proteiinijauhe vertailuun!

Paras proteiinijauhe vuonna 2024

Paras proteiinijauhe lihasten kasvuun

Star Nutriotionin korkealaatuinen heraproteiini lihasmassan kasvatukseen ja päivittäisen proteiinin saannin täydentämiseen. Suomen suosituin proteiinivalmiste!

 • Hyvä maku ja liukenevuus
 • 100% ultrasuodatettu heraproteiini
 • Useita makuja ja isompi 4 kg pakkauskoko

Paras proteiinijauhe laihduttajalla

Supermass Nutritionin laadukas heraproteiini-isolaatti. Korkea proteiinipitoisuus, joten nälkä pysyy hyvin loitolla, myös kuitua. Erittäin hyvänmakuinen!

 • 100% korkealaatuista heraproteiini-isolaattia
 • Imeytymistä parantavia aineosia
 • 5 makuvaihtoehtoa

Paras vegaaninen proteiinijauhe

Kasviperäinen, hyvänmakuinen ja laadukas vegaaneille ja muille maidotonta tai laktoositonta ruokavaliota noudattaville sopiva proteiinijauhe.

 • Puhdas ja tiivistetty herneproteiini-isolaatti 
 • Helposti sekoittuva ja hyvänmakuinen
 • Myös makuvaihtoehtoja
 • Sopii myös leivontaan

Proteiinijauheen valinta

Lihasmassan kasvattamisessa yleisin proteiinityyppi on yleensä maidosta saatava heraproteiini. Siinä on hyvä aminohappokoostumus ja kaikki yhdeksän välttämätöntä aminohappoa. Heraproteiini on myös korkealaatuista ja nopeasti imeytyvää. Heraproteiini sopii oivallisesti myös käteväksi proteiinilähteeksi tarvittaessa nopeaa proteiinilähdettä.

Proteiinijauheita on myös kaseiinipohjaisia. Kaseiini on yksi maitoproteiinin kahdesta päätyypistä. Se imeytyy hitaammin kuin heraptoteiini ja sen vuoksi imeytyminen lihaksistoon tapahtuu pitkän ajan kuluessa.

Vegaaniset proteiinijauheet eivät puolestaan sisällä eläinperäisiä aineosia ja niiden pohjana on usein hermesiolaatti, riisiproteiini, hamppuproteiini ja näiden erilaiset yhdistelmät. Vegaaniset proteiinijauheet sisältävät yleensä myös kuituja ja muita kasvikunnasta peräisin olevia ravintoaineita. Vegaaniset valmisteet sopivat vegaanien lisäksi myös hyvin esimerkiksi laktoosi-intolerantikoille. Proteiinijauheista on tarjolla laktoosittomiakin vaihtoehtoja.

Valintaan voi vaikuttaa myös tuotteen alkuperä tai tarkempi aminohappokoostumus sekä maku. Aika monista proteiinijauheista on tarjolla makeutettuja vaihtoehtoja. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa tuoteselosteesta makeutusuaine ja etenkin laihduttajille paras vaihtoehto lienee makeuttamaton proteiinjauhe niin välttyy makeutusaineen makeanhimoa provosoivalta vaikutukselta. Osa valitsee proteiinijauheensa sen mukaan mistä raaka-aineista se on valistettu ja onko tuote esimerkiksi luomua.

Proteiinijauhe käyttö

Proteiinijauheita käytetään usein lisäravinteena, etenkin kuntosalilla treenaavat, mutta myös jos proteiinin saanti ravinnosta jää vajaaksi. Proteiinijauheet tarjoavat nopean ja kätevän tavan lisätä proteiinin saantia ilman tarvetta valmistaa monimutkaisia aterioita. Ne ovat erityisen käteviä kiireisille ihmisille tai niille, jotka eivät aina pysty saamaan riittävästi proteiinia ruokavaliostaan. Proteiinijauheita saa useissa ei maukuvaihtoehdoissa sekä myös maustamattomana. Proteeiinijauheet liukenevat hyvin nesteeseen. Heraproteiini on suosituin proteiinijauhe.

Proteiinjauhe laihdutus

Proteiinijauheilla voi olla kylläisyyttä lisäävä vaikutus, mikä auttaa vähentämään näläntunnetta ja vähentämään päivittäistä kalorimäärää ja siten edistää laihtumista. Kun laihdutetaan, tavoitteena on usein menettää rasvaa, mutta säilyttää lihasmassa. Riittävä proteiininsaanti voi auttaa tukemaan lihasten säilymistä laihdutuksen aikana.

 

Proteiini vaatii enemmän energiaa sulattamiseen ja aineenvaihduntaan kuin hiilihydraatit tai rasva. Tämä termogeeninen vaikutus ei ole valtava, se voi silti auttaa hieman lisäämään päivittäistä energiankulutusta. Laihdutus voi olla välillä haastavaa, joten proteiinijauheen käyttö on nopea, helppo ja kätevä tapa lisätä proteiinin saantia päivän aikana.

Mihin sekoittaa proteiinijauhe

Proteiinijauheita voi käyttää monipuolisesti, perinteisin tapa on tehdä siitä kermaista pirtelöä, mutta sitä voidaan käyttää monella tapaa eri ruoissa sekä leipomisessa. Eri makuvaihtoehdot ja niiden käytön moipuolisuus tarjoaa mukavasti vaihtelua. Proteiinijauhetta voi lisätä melkeinpä mihin tahansa nesteeseen, siitä voi tehdä pirtelön tai sekoittaa smoothien tai vaikkapa jogurtin sekaan. Monet jotka haluavat nauttia aamupalaksi puuroa, sekoittavat proteiinijauheen sen sekaan.

proteiinipannukakku

Proteiinijauhe leivonta

Proteiinijauheen käyttö leivonnassa voi olla hyödyllinen tapa lisätä proteiinin saantia ja tehdä leivonnaisista ravitsevampia. Voit korvata osan jauhoista proteiinijauheella leipoessasi esimerkiksi keksejä, muffinsseja tai pannukakkuja. Tämä lisää proteiinipitoisuutta ja voi auttaa tasapainottamaan hiilihydraattipitoisia leivonnaisia.

Voit valmistaa omia proteiinipatukoita käyttämällä proteiinijauhetta yhtenä pääraaka-aineena. Sekoita proteiinijauhetta esimerkiksi kaurahiutaleiden, maapähkinävoin, hunajan ja muiden haluamiesi lisäaineiden kanssa ja muotoile seos patukoiksi.

Voit lisätä proteiinijauhetta pizzataikinaan parantamaan sen ravitsevaa profiilia. Tämä tekee pohjasta proteiinipitoisemman ja voi auttaa pitämään kylläisyyden tunteen pidempään. Lisää proteiinijauhetta pannukakkutaikinaan antamaan sille lisää proteiinia. Tämä tekee pannukakuista täyttävämpiä ja ravitsevampia aterian osia.

Tässä on yksinkertainen resepti proteiinipannukakuille, joissa käytetään proteiinijauhetta.

Ainekset:

 • 1 kuppi vehnäjauhoja/gluteenittomia jauhoja(/mantelijauhoja
 • 1/4 kuppi proteiinijauhetta (valitse maku, joka sopii makusi mukaan)
 • 1 rkl leivinjauhetta
 • Ripaus suolaa
 • 2 rkl sokeria tai makeutusainetta (valinnainen)
 • 1 kuppi maitoa tai kasvimaitoa
 • 1 iso kananmuna
 • 2 rkl sulatettua voita tai öljyä
 • 1 tl vanilja-uutetta (valinnainen)

Valmistus:

 1. Sekoita kulhossa jauhot, proteiinijauhe, leivinjauhe, suola ja sokeri (jos käytät).
 2. Lisää toisessa kulhossa maito, kananmuna, sulatettu voi tai öljy ja vanilja-uute (jos käytät). Sekoita hyvin.
 3. Yhdistä kuivat ja nestemäiset ainekset keskenään ja sekoita, kunnes taikina on tasainen. Älä sekoita liikaa.
 4. Lämmitä paistinpannu keskilämmöllä ja lisää pieni määrä voita tai öljyä.
 5. Kaada pannulle noin 1/4 kupillista taikinaa kerrallaan ja paista kunnes pannukakuissa näkyy kuplia pinnalla ja reunat alkavat kypsyä, noin 2-3 minuuttia.
 6. Käännä pannukakut varovasti ja paista toiselta puolelta vielä noin 1-2 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsät.
 7. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kanssa, kuten tuoreiden marjojen, vaahterasiirapin tai maapähkinävoin kanssa.

Usein kysytyt kysymykset

Proteiinin tarve vaihtelee iästä, elämäntilanteesta ja aktiivisuustasosta riippuen. Päivittäisestä energiantarpeesta suositellaan saatavan proteiineista 10-20% . Aikuisella henkilöllä tämä on keskimäärin 1,1-1,3 grammaa proteiinia/painokilo/päivä. Paljon liikkuvat ja lihaskasvua tavoittelevat tarvitsevat proteiinia hieman enemmän.

Proteiini lihottaa siinä missä hiilihydraatit ja rasvatkin mikäli sitä syödään yli tarpeen. Liika proteiini varastoituu rasvaksi. Liika proteiinin syönti voi myös yksipuolistaa ruokavaliota.

Proteiinia kannattaa käyttää urheillessa, laihduttaessa ja jos proteiinin saanti ruokavaliosta on syystä tai toisesta johtuen riittämätöntä. Proteiinijauhe on nopea ja helppo tapa nauttia proteiinia sekä sekoittaa erilaisiin ruoka-aineisiin.