Fiilistele logo-2
tuoli istuminen

Paras satulatuoli vertailu – TOP 6 valinnat

Istumme päivittäin lukemattomissa eri tilanteissa – töissä, koulussa, autossa, jopa rentoutuessa kotisohvalla. Pitkäaikaista yhtäjaksoista istumista tulisi välttää tai ainakin istumisasentoa pitäisi pystyä vaihtamaan tai vähintäänkin tehdä siitä mahdollisimman ergonomista. Tuntuuko sinustakin, että pitkäaikainen yhtäjaksoinen istuminen vaikuttaa kehoon ja mieleen ja kärsit selkä- ja niskakivuista? Mietetitkö miten istumisergomiaa voisi parantaa? Monet ovat löytäneet ratkaisun tyylikkäästä ja ergonomisesta satulatuolista – voisiko se olla sinunkin ratkaisusi.

Satulatuolissa mukavuus ja ergonomia kohtaavat tyylin ja terveyden.  Olitpa sitten toimistotyöntekijä, opiskelija tai kotitoimiston sisustaja, oikea tuolivalinta voi mullistaa työpäiväsi. Satulatuolien valikoima on laaja ja niitä löytyy monenlaisia ja monesta eri hintaluokasta. Edullisin vaihtoehto ei ole aina paras ja usein laatuun kannattaa satsata. Laadukas satulatuoli voi olla todellinen investointi hyvinvointiisi ja mukavuuteesi pitkälle tulevaisuuteen. Kokosimme tähän artikkeliin satulatuolien parhaimmistoa, jotta löydät täydellisen istuimen tukemaan hyvinvointiasia ja lisäämään tuottavuuttasi.

Paras satulatuoli vuonna 2024

Paras satulatuoli naisille

Arvosana: 9,5 / 10

Salli Beauty SwingFit

Tyylikäs ja käytännöllinen satulatuoli naiselle. 

 • Keinuva istuin
 • Leveyssäädettävä
 • Kaksi väriä
 • Saatavilla myös kapeampi istuin

Paras kapea satulatuoli

Arvosana: 9,3 / 10

Salli Small Swing Fit satulatuoli

Salli Small Swing on erinomainen valinta kapealanteisille henkilöille ja henkilöille, joilla on kireät lonkat tai lyhyet jalat.

 • Kaksiosainen keinuva istuin
 • Levyessäädettävä
 • Runsaasti kangas- ja värivaihtoehtoja

Paras edullinen satulatuoli

Arvosana: 8 / 10

edullinen satulatuoli

Satulatuoli

Näppärä satulatuoli. Sopii myös pienemmille istujille istuimen kapean lestin ansiosta.

 • Pehmeä, hiostamaton musta nahkaistuin
 • Vahva jalkaristikko ja pyörät
 • Istuimen kallistuksen ja korkeuden säätö vakiona

Paras satulatuoli miehille

Arvosana: 9,1/ 10

Salli Twin satulatuoli

Salli Twin satulatuoli sopii erinomaisesti myös miehille naisia unohtamatta. 

 • Kaksiosainen istuin
 • Kallistussäätö
 • Useita kangas- ja värivaihtoehtoja

Paras keinuva satulatuoli

Arvosana: 9,5 / 10

Backapp Hipp musta

BackApp Hipp tarjoaa miellyttävän ja mukavan istumiskokemuksen.

 • Pehmeä, joustava ja hengittävä istuinmateriaali
 • Ainutlaatuinen teknologia
 • Valmistettu kierrätetystä materaalista
 • Tarvittaessa helppo purkaa

Paras selkänojallinen satulatuoli

Arvosana: 8,6 / 10

Satulatuoli Höganäs Polo S Musta Illusion

Klassinen selkänojallinen satulatuolissa, jossa  asento pysyy rentona ja selkä suorana vaativimmissakin olosuhteissa.  

 • Muotoiltu polyuretaanipehmustettu istuin
 • Kestävä runko ja materiaali 
 • Istuimeen saatvilla myös kangasvaihtoehto 

Satulatuolin valinta

Satulatuolia ostaessa on tärkeää kiinnittää huomiota ennen kaikkea istuimen muotoon, tuolin liikuteltavuuteen sekä tuolin säätöominaisuuksiin. Etenkin korkeus- ja kaltevuussäädöt ovat tärkeitä, jotta tuolin korkeuden ja kulman sekä istuimen kallistuksen saa säädettyä itselleen sopivaksi. Kalliimman hintaluokan tuoleissa saa yleensä säädettyä myös istuintyynyjen leveyttä ja istuimen materiaaleissa on enemmän valinnan varaa. Jos valitset mallin, jossa on myös selkänoja tai käsinojat, myös niiden tulisi olla säädettävissä.

Satulatuoli hyödyt

Satulatuolin ainutlaatuinen muotoilu sallii selkärangan luonnollisen asennon säilymisen istumisen aikana ja vähentää samalla painetta selälle ja niskalle. Satulatuoli tarjoaa myös tukea lantion alueelle, mikä auttaa ylläpitämään oikeaa istuma-asentoa, jolloin selkäkivut vähenevät ja pitkäaikaisia selkärankaongelmia voidaan ehkäistä.

Satulatuoli edistää parempaa verenkiertoa, koska se vähentää painetta jaloissa ja lantion alueella. Tämä auttaa estämään puutumista ja väsymystä pitkän istumisen aikana.

Satulatuolit kannustavat kehon aktiiviseen istumiseen, mikä tarkoittaa sitä, että lihakset pysyvät aktiivisina ja vahvoina istuttaessa. Tämä auttaa vähentämään jäykkyyttä ja lisäämään liikkuvuutta.

Satulatuoli auttaa pitämään yllä oikeaa istuma-asentoa, jolloin ryhti paranee automaattisesti. Tämä puolestaan auttaa ehkäisemään myös hartioiden, niskan ja yläselän jännitystä.

Satulatuoli mahdollistaa myös joustavan liikkuvuuden ja ilman, että tuolilta tarvitsee jatkuvasti nousta. Liikkuminen työpisteellä on helppoa ja vaivatonta.

Yksinkertaisesti satulatuoli parantaa istumisergonomiaa, jolloin selkäkivun lisäksi helpottuu erilaiset niska-, hartia- ja olkapääkivut, kun jännittyneisyys niillä alueilla vähenee.

Satulatuoli istuma-asento

Satulatuolissa istutaan hieman eri tavalla kuin perinteisessä tuolissa, ja oikea istuma-asento on tärkeä mukavuuden ja ergonomian toteutumisen kannalta.

Tuolille istutaan niin, että paino jakautuu tasaisesti istuimen ja polvien välille. Jalat asetetaan tukevasti lattialle ja polvien tulee olla hieman alaviistossa.

Lantion annetaan kallistua hieman eteenpäin niin, että se myötäilee tuolin muotoa. Tämä auttaa ylläpitämään luonnollista lannerangan kaarta ja vähentämään selän kuormitusta.

Istumisen aikana selkä pidetään suorana, mutta rentoutuneena. Ei saa nojaa liikaa taaksepäin tai eteenpäin. Satulatuolin ergonominen muotoilu tukee selkärankaa, joten pyri säilyttämään neutraali asento.

Kädet pidetään rentoina, samoin olkapäät rentoutetaan ja pidetään alhaalla. Hartioita ei puristeta tai nosteta ylös, vaan annetaan niiden olla luonnollisessa asennossa.

Satulatuolia voi käyttää aktiivisesti hyväksi liikkumalla ja vaihtamalla istuma-asentoa säännöllisesti ja työskentelemällä välillä esimerkiksi seisten. Pienet liikkeet auttavat ylläpitämään verenkiertoa ja vähentämään jäykkyyttä pitkäkestoisen istumisen aikana.

Vaikka istuminen satulatuolissa voi olla mukavampaa kuin perinteisessä tuolissa, on silti tärkeää pitää säännöllisiä taukoja ja venytellä välillä. Nouse ylös, venyttele ja liiku hetken ajan, joka tunti. Alussa voit istua osan päivästä toisella tuolilla, jotta voit totutella satulatuolissa istumiseen.

Kenelle satulatuoli sopii

Satulatuoli sopii moniin käyttötarkoituksiin ja niistä löytyy erilaisia kokoja ja malleja, josta jokainen voi löytää itselleen sopivimman. Satulatuolia voidaan käyttää parantamaan työergonomiaa ehkäisemään pitkän istumisen aiheuttamia negatiivia vaikutuksia niin toimistotyössä, tietokoneella työskentelyssä, neulonnassa kuin vaikkapa musiikin tekemisessä. Olitpa sitten työskentelemässä, lukemassa suosikkikirjaasi tai vain rentoutumassa satulatuoli tarjoaa sinulle täydellisen tuen ja mukavuuden jokaiseen hetkeen.

Satulatuoli voi olla avain parempaan istumiseen ja hyvinvointiin niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Sen ergonominen muotoilu, mukavuus ja monipuoliset käyttömahdollisuudet tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon kaikille, jotka arvostavat terveellistä istumisasentoa ja mukavuutta pitkäkestoisessa istumisessa.

Usein kysytyt kysymykset

Jos haluaa parantaa istumisen ergonomiaa, on satulatuoli kannattava hankinta. Satulatuolissa on helppo istua selkä suorassa ja sen avulla pääsee kätevästi liikkumaan lähemmäs työtehtäviä, jolloin lihasten rasitus ja venyminen vähenee. Joissakin satulatuolimalleissa on kaksiosoinen istuin, jolloin lantionpohjan rasitus vähenee ja genitaalialueen lämpötila alenee. Näiden ominaisuuksien vuoksi tuolilla on miellyttävää istua pidempään
kuin tavallisella tuolilla.

Satulatuoli sopii pääosin kaikille, jotka haluavat parantaa istumisergonomiaa. Jos kuitenkin kärsit nivelvaivoista ei satulatuoli ole välttämättä paras vaihtoehto. Etenkin lonkkavaivoista kärsivät ovat kokeneet oireidensa pahenevan satulatuolissa istuttaessa.

Satulatuolissa voi istua koko päivän. Toki satulatuolissakin istuessa on hyvä pitää taukoja, mutta se soveltuu kyllä pitkäaikaiseen käyttöön. Kun aloitat satulatuolin käytön, voi käyttöönotto vaatia alkuun totuttelua, koska istumisasento poikkeaa tavallisen tuolin istuma-asennosta.