Fiilistele logo-2
paras ulkoporeallas

Paras ulkoporeallas 2024 vertailu – TOP 5 ulkoporealtaat

Oletko haaveillut rentouttavista illoista tähtitaivaan alla, lämpimässä vedessä kylpien? Haluatko upota lämpimään, poreilevaan keitaaseen rentoutumaan päivän päätteeksi tai viikonloppuna ystävien kanssa? Ulkoporeallas tarjoaa juuri tällaisen tilaisuuden nauttia hienostuneesta mukavuudesta ja virkistyksestä omassa pihassasi tai terassillasi.

Tämän artikkelin tarkoitus on auttaa sinua löytämään täydellinen ulkoporeallas juuri sinun tarpeisiisi. Vertailussa käymme läpi markkinoiden suosituimpia malleja eri hintaluokissa, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen. Sukella mukaan ja löydä unelmiesi ulkoporeallas, joka tarjoaa luksusta ja hyvinvointia jokaiselle päivällesi.

Ulkoporeallas tarjoaa helpon ja vaivattoman tavan hemmotella itseä ja nauttia elämän pienistä iloista omassa kodissasi. Ulkoporealtaat ovat käytännössä aina kylpyvalmiita ja vesi mukavan lämmintä. Kuumaan kylpyyn voi pulahtaa liki, milloin vain lämpökannen, hyvän eristyksen sekä lämmitys- ja suodatusjärjestelmien ansiosta. Toisin kuin yleisesti luullaan ulkoporealtaat ovat hyvin helppohoitoisia ja veden vaihtoväli on jopa puoli vuotta.

Paras ulkoporeallas vuonna 2024

Paras ulkoporeallas

Arvosana: 9,8 / 10

Lykke ulkoporeallas Polar Original

Lykke Ulkoporeallas Polar Original on tehokas ja tilava 5 hengen ulkoporeallas. Tämä korkealaatuinen ulkoverhoilultaan  tyylikkään musta ulkoporeallas on suunniteltu erityisesti Suomen olosuhteisiin, joten luvassa on huolettomia ja nautinnollisia kylpyhetkiä ympäri vuoden.

 • 4 istumapaikkaa, 1 makuupaikka
 • 30 suutinta
 • Monipuoliset ominaisuudet (mm. valaistus) ja laadukas ohjausjärjestelmä
 • Erinomainen lämmönpito

Paras iso ulkoporeallas

Arvosana: 9,7 / 10

Lyfco ulkoporeallas Poseidon Black Edition

Laadukkaista materiaaleista valmistettu Lyfco ulkoporeallas Poseidon Black on tarjoaa käyttäjälleen tyyliä ja mukavuutta isommallekin porukalle.  Tyylikäs neliön muotoinen, ruskealla ulkoverhoilulla ja tyylikkään mustalla sisäpinnalla varustettu ulkoporeallas sopii pihaan kuin pihaan.  

 • 5 istumapaikkaa, 1 makuupaikka 
 • 35 suutinta
 • Monipuoliset ominaisuudet , mm. tunnelmalliset LED-valot sivuissa ja pohjassa sekä laadukas Balboa ohjausjärjestelmä
 • Hyvin lämpöeristetty
 • Mukana eristekansi

Paras ilmatäytteinen ulkoporeallas

Arvosana: 8,8 / 10

Mspa ilmatäytteinen ulkoporeallas Soho P-056 Premium

Mspan ilmatäytteinen ulkoporeallas. Kaunis ulkonäkö ja muotoilu. Kätevä asentaa ja tyhjentää, joten paikkaa voi helposti vaihtaa tai purkaa altaan pois talven ajaksi, sopii hyvin esimerkiski mökille, jossa ollaan vain osan vuotta.  

 • 6 paikkaa 
 • Kaukosäätimellä toimiva poretoiminto
 • Helppo asentaa, koota ja purkaa
 • Mukana eristekansi

Paras ilmatäytteinen pieni ulkoporeallas

Arvosana: 8,3/10

Bestway ilmatäytteinen poreallas Lay-Z-Spa Hawaii HydroJet Pro

Neliönmallinen ilmatäytteinen ulkoporeallas pihaan, terassille tai vaikkapa sisätiloihin.  Allas on tukeva ja lattia on vuorattu  pehmeällä päällysteellä, joten mukavuudesta ei tarvitse tinkiä.

 • 4-6 paikkaa
 • 8 suutinta ja 140  ilmahierontasuihkua
 • Helppokäyttöinen digitaalinen ohjauspaneeli

Paras edullinen ulkoporeallas

Arvosana: 8/10

Bestway ilmatäytteinen poreallas Lay-Z-Spa Bahamas AirJet

Pyöreä ilmatäytteinen, puuverhoilukuviollinen ulkoporeallas terassille tai pihaan. Tukevan altaan lattia on vuorattu  pehmeällä päällysteellä.

 • 2-4 paikkaa
 • 120 suutinta 
 • Helppokäyttöinen ohjauspaneeli

Ulkoporeallas hyödyt

Kuumakylpyjä on käytetty jo vuosisatojen ajan rentoutumiseen. Ulkoporealtaan lämmin vesi ja tehokkaat hierovat suihkut rentouttavat ja kylpyhetki tuntuu nautinnollista. Tutkimukset vahvistavat nämä lämpimän allasveden rauhoittavat vaikutukset

Porealtaassa kylpeminen tarjoa monia muitakin fyysisiä hyötyjä lihasten rentoutumisen lisäksi, muun muassa verenkierto parantuu ja nivelten liikkuvuus lisääntyy. Joillekin se voi olla myös oiva apukeino lievittää esimerkiksi nivelvaivoista tai selkäongelmista johtuvia kipuja.

Ulkoporeallas lisää myös sosiaalisuutta ja ihania muistoja, kun sinne kokoonnutaan viettämään aikaa nauraen ja jutellen ystävien, perheen tai vaikkapa naapureiden kanssa. Altaassa oleillessa voidaan jakaa rentouttavia hetkiä ja keskustella muiden kanssa tunnelmallisessakin ympäristössä esimerkiksi tähtitaivaan alla tai leppeässä kesäyössä.

Ulkoporealtaassa käynti virkistää ja energisoi ja kylmän ilman ja lämpimän veden kontrasti herättää aisteja ja antaa uutta energiaa. Lisäksi lämmin vesi, hierovat suihkut ja tunnelmallinen ympäristö tarjoavat mielihyvää ja iloa.

Ulkoporeallas valinta

Ulkoporeallas on yleensä kohtuullisen kallis investointi, joten sen valintaan kannattaa käyttää hetki aikaa. Tähän allae kokosimme tärkeimmät asiat ja huomiot ennen ostopäätöksen tekemistä.

Ulkoporeallas koko ja mukavuus

Ulkoporealtaan koko on yksi tärkeimmistä valintakriteereistä, jotta allas voidaan sijoittaa haluttuun paikkaan ja altaaseen mahtuu haluttu määrä porealtaan käyttäjiä. Tilavuus kulkee yleensä käsi kädessä koon kanssa. Ulkoporeallasta ei tarvitse tyhjentää ja täyttää kovin usein, mutta käyttötarkoitukseen liian iso malli vaatii tarpeettoman suuren vesimäärän.

Toinen merkittävä asia on altaan mukavauus eli kuinka monta istuma- ja makuupaikkaa siinä on, miten ne on sijoitettu, ja onko niitä myös lapsille. Istumapaikkojen määrä vaihtelee yleensä 2 – 8. Osassa ulkoporealtaita on mukavuutta lisääviä elementtejä, kuten tyynyjä, hierontatoimintoja ja erilaisia vesiefektejä. Näiden hierontajärjestelmien tehokkuus ja suuttimien sijoittelu voivat vaihdella mallin mukaan.

Ulkoporeallas materiaali ja ohjausjärjestelmät

Ulkoporealtaiden materiaalit vaihtelevat hieman, mutta kevyet ja helppohoitoiset materiaalit, kuten akryyli ja ABS-muovi tai komposiittimateriaalit, ovat suositeltavimpia. Ulkoporealtaan runko on yleensä ruostumatonta terästä, joka on kestävä materiaali.

Jos ulkoporeallasta on tarkoitus käyttää ympärivuotisesti, on sen eristyksellä myös merkitystä. Hyvin eristetty ulkoporeallas kuluttaa vähemmän energiaa, joten sen käyttäminen on taloudellisempaa ja esimerkiksi ulkoprealtaan vankka panelointi toimii hyvänä eristeenä. Ullkoporealtaaseen voi hankkia myös erillisen eristekannen, jotta lämpö ei pääse niin nopeasti karkaamaan ja se estää kätevästi myös roskien päätymisen veteen.

Ulkoporealtaan ohjaus- ja hallintajärjestelmä ohjaa sen toimintoja ja sen avulla käyttäjät voivat säätää veden lämpötilaa, hierontatoimintoja ja muita asetuksia. Poresuutinten määrä ja niiden voimakkuus vaihtelee malleittain. Kalliimmissa malleissa suuttimia on yleensä enemmän kuin halvemmissa malleissa.. Kun suuttimia on enemmän ovat ne lähempänä toisiaan ja vesihieronta tyuntuu erityisen ihanalta. Yleensä suuttimien voimakkuutta voi säätää.

Ulkoporeallas lisäominaisuudet

Myös lämmitys- ja suodatusjärjestelmään on hyvä kiinnittää huomiota. Monissa ulkoporealtaissa voi olla lisäksi LED-valaistus, jolla saa luotua tunnelmallisen ilmapiirin tai lisävalaistusta käytön aikana. Muut mahdolliset lisäominaisuudet, kuten musiikkijärjestelmä, juoma- ja ruokateline tai integroitu televisio voivat myös vaikuttaa valintaan. Lisäksi kannattaa huomioida asianmukaiset turvatoiminnot, etenkin jos taloudessa on lapsia.

Ulkoporeallas huolto

Yleensä ulkoporealtaan vesi vaihdetaan noin 2-4 kertaa vuodessa ja täyttö on kätevää tehdä puutarhaletkulla. Vesi kloorataan ennen käyttöä. Ulkoporealtaan puhdistaminen tapahtuu yleensä ns. otsonipuhdistuksen avulla, jolloin otsonaattori hajottaa lian, ja prosessia ohjataan näytön ja ohjausjärjestelmän avulla. Joissakin kallliimmissa malleissa voi olla perusteellisempi puhdistusjärjestelmä, kuten UV-puhdistus tai suolapuhdistusjärjestelmä. Ulkoporeallas vaatii myös ajoittain perusteellisemman puhdistuksen eli, että puhdistat altaan suodattimen käsin ja peset pois kalkkisaostumat ja mahdolliset ruostepilkut.

ulkoporeallas terassille

Ulkoporeallas kokemuksiasi

Kun menen ulkoporealtaaseen, lievittyy stressi ja jännitys. Lämmin vesi ja hierovat suihkut auttavat rentoutumaan ja unohtamaan arjen murheet hetkeksi. On ihanaa vain olla ja nauttia rentouttavasta vaikutuksesta sekä nauttia hiljaisuudesta.”

Yksinkertaisesti ulkoporealtaissa oleilu on nautinnollinen kokemus ja siihen jää koukkuun. Kun kerran on ulkoporealtaan hankkinut, miettii, että miksi sitä ei hankkinut jo aiemmin.”

Meillä koko perhe nauttii ulkoporealtaasta, kylvemme siinä joka viikonloppu. Siinä on ihana rentoutua ja jutustella perheen kesken. Naisten illat erilaisine hemmotteluineen ja romanttiset illat yhdessä mieheni kanssa kuuluvat meidän porealtaamme käyttötapoihin.”

Usein kysytyt kysymykset

Mikäli poreallasta ei käytettä talvella, jos se on esimerkiksi mökillä eikä siellä käydä talvisaikaan, on sen tyhjentäminen suositeltavaa. Kun poreallas tyhjennetään, vältytään allasta rasittavilta jäätymisiltä, kun altaan lämmitys ei ole päällä.

Ulkoporeallasta voi käyttää hyvin myös talvella. Joidenkin mielestä se on parhaimmillaan juuri talvella, kun pihalla paukkuu pakkanen ja saa pulahtaa lämpimään kylpyyn suoraan tunnelmallisen tähtitaivaan alle.

Selkein ero lienee se, että ulkoporeallas on varustettu poreilla, joita ohjataan erikseen, sekä lämmitys- ja suodatusjärjestelmillä. Paljussa ei ole poreita eikä muita mekaanisia järjestelmiä; vesi lämmitetään usein ulkoisella lämmönlähteellä, kuten puilla tai kaasulla. Ulkoporealtaaseen voi jättää veden eikä sitä tarvitse tyhjentää, paljuun ei voi jättää vettä seisomaan.

Altaan suodatin vaihdetaan kerran vuodessa. Suodatin kannattaa puhdistaa juoksevalla vedellä ja harjalla 2-4 viikon välein. Kun altaassa ei olla, voi veden suojata esimerkiksi kannella. Monesti myös jalat tuovat altaaseen roskia.