Fiilistele logo-2
aurinkokapseli

Beetakaroteeni aurinkokapselit TOP 3 tuotteet ja kokemuksia

Haluatko kauniin ja tasaisen rusketuksen? Oletko lähdössä etelänmatkalle ja haluat suojautua auringolta maksimaalisesti, mutta saada samalla kauniin rusketuksen? Beetakaroteenia sisältävät aurinkokapselit ovat tähän oiva ratkaisu, joita voi käyttää, jos haluaa saada intensiivisemmän rusketuksen ja samalla pidentää rusketuksen kestoa. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitä beetakaroteenivalmiste tarjoaa, miten se toimii, ja miksi se voi olla erinomainen lisä päivittäiseen hyvinvointi- ja kauneudenhoitorutiiniisi etenkin kesäkuukausina.

Paras aurinkokapseli vuonna 2024

Betamax aurinkokapseli 140 kpl

 • Annostus: 1 kapseli päivässä 
 • Käytön aloitus 1-2 viikkoa ennen auringonottoa
 • Helposti nieltävä kapseli 
 • Riittoisuus 48 vrk:tta

Karovit 140 tabletti

 • Annostus 1 tabletti päivässä veden kera
 • Aloita kuuri 1-2 viikkoa ennen etelänmatkaa tai auringonottoa auringonottoa
 • 1 kapseli sisältää beetakaroteeni 6 mg, vastaa A-vitamiinia 100 microg RE 
 • Nieltävä tabletti
 • Riittoisuus 140 vrk:tta

Bio-Karoten + E 150 kapseli

Sisältää beetakaroteenin lisäksi luonnollista E-vitamiinia, joka edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä

 • Annostus 1-2 kapselia päivässä aikuisille
 • Käytä tuotetta yhtäjaksoisesti vähintään 2-3 viikkoa, jotta kaunis rusketuksen sävy ehtii muodostua. Käyttöä kannattaa jatkaa mikäli haluaa säilyttää ihon sävyn
 • 1 kapseli sisältää: A-vitamiinia 1000 µg RE (A-vitamiinin lähteenä valmisteessa on beetakaroteenia 6 mg), E-vitamiinia 10 mg alfa-TE.
 • Helposti nieltävä kapseli
 • Riittoisuus 150 vrk:tta 1 kapselin annostelulla

Mitä on beetakaroteeni

Beetakaroteeni on luonnollinen pigmentti ja antioksidantti, joka kuuluu karotenoidien ryhmään. Se on A-vitamiinin esiaste, joka tunnetaan sen kyvystä edistää ihon hyvinvointia ja kauneutta. Beetakaroteenivalmiste on luonnonmukainen ravintolisä, joka on suunniteltu parantamaan ihon terveyttä ja hehkua.

Beetakaroteeni rusketus

Beetakaroteeni on tunnettu sen monista terveysvaikutuksista, ja yksi mielenkiintoinen hyöty on sen kyky parantaa ja ylläpitää ihon rusketusta. Tämä luonnollinen pigmentti voi edistää ihon kaunista ja tasaisen ruskeaa sävyä, ja monet ihmiset käyttävät beetakaroteenia erityisesti kesäkuukausina saavuttaakseen terveellisemmän rusketuksen.

Vaikka beetakaroteeni auttaa suojaamaan ihoa, se ei korvaa aurinkosuojavoiteita. Käytä aina riittävää laadukasta aurinkorasvaa tai vaatetusta estääksesi auringonpolttamia ja ihovaurioita. Jos suunnittelet saavasi rusketuksen kesällä, voit aloittaa beetakaroteenin käytön jo keväällä. Tämä antaa ihollesi aikaa varastoida beetakaroteenia ja valmistautua auringonvaloon. Käyttö kannattaa aloittaa kuitenkin viimeistään 1-2 viikkoa ennen suunniteltua etelän matkaa tai kesän helteitä.

Beetakaroteeni hyödyt

Beetakaroteenin hyödyllisiä vaikutuksia terveyteen on tutkittu laajasti, ja sen säännöllinen saanti voi tarjota monia etuja. Beetakaroteeni on voimakas antioksidantti, joka suojaa soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Tämä auttaa vähentämään UV-säteilyn haittavaikutuksia, kuten auringonpolttamia ja ihon ennenaikaista vanhenemista.

Beetakaroteeni antaa iholle luonnollisen hehkun ja terveellisen sävyn. Tämä pigmentti kerääntyy ihon kerroksiin ja antaa sille kauniin kultaisen tai kellertävän sävyn, joka täydentää luonnollista rusketusta. Beetakaroteeni voi edistää tasaisempaa rusketusta vähentämällä auringon aiheuttamien epätasaisuuksien riskiä. Se auttaa ihoa valmistautumaan auringonvaloon ja jakamaan rusketuksen tasaisesti.

Ihon terveyden edistämisen lisäksi beetakaroteeni, joka muuttuu A-vitamiiniksi elimistössä, on välttämätöntä hyvän näön ylläpitämiseksi ja erityisesti hämäränäön parantamiseksi. A-vitamiinina beetakaroteeni tukee myös immuunijärjestelmää, mikä auttaa kehoa taistelemaan infektioita vastaan.

Beetakaroteeni on turvallinen tapa lisätä A-vitamiinin saantia, koska elimistö muuntaa sitä A-vitamiiniksi vain tarpeen mukaan, mikä vähentää liiallisen A-vitamiinin saannin riskiä. Beetakaroteeni on hyödyllinen ravintoaine, kun sitä käytetään kohtuudella ja osana tasapainoista ruokavaliota. Noudata kuitenkin aina annoteluohjetta niin voit nauttia ihosi luonnollisesta hehkusta ja beetakaroteenin hyödyistä ympäri vuoden.

Beetakaroteeni annostus

Beetakaroteenia saa parhaiten monipuolisesta ruokavaliosta, mutta sitä voi tarvittaessa ottaa myös ravintolisänä. A-vitamiinin päivittäinen saantisuositu on naisilla 700 microgrammaa ja miehillä 900 microgrammaa. Beetakaroteenia tulee nauttia kaksi kertaa tämä määrä. 1 mg beetakaroteenia vastaa 150 microgrammaa A-vitamiinia.

Beetakaroteeni haitat

Beetakaroteeni on A-vitamiinin esiaste ja voimakas antioksidantti, joka tarjoaa monia terveyshyötyjä, erityisesti iholle. Kuten kaikkien ravintoaineiden kohdalla, myös beetakaroteenin käytöllä voi olla joitakin mahdollisia haittavaikutuksia, erityisesti silloin, kun sitä käytetään suurina annoksina.

Ylimääräinen beetakaroteenin saanti voi johtaa karotenemiaan, jossa iho muuttuu keltaoranssiksi. Tämä tila on yleensä vaaraton ja korjaantuu, kun beetakaroteenin saanti vähenee. Jos käyttää paljon beetakaroteenipitoisia vihanneksia voi riski karotenemiaan olla suurentunut.

Beetakaroteeni on turvallinen ja hyödyllinen ravintoaine, kun sitä käytetään kohtuudella ja osana tasapainoista ruokavaliota. Valmisteita ei skuitenkaan suositella lapsille eikä raskauden ja imetyksen aikana.

Beetakaroteeni lähteet

Parhaat lähteet beetakaroteenille ovat luonnolliset värikkäät ruoat, kuten

 • Porkkanat
 • Bataatit
 • Pinaatti
 • Lehtikaali
 • Keltainen kurpitsa
 • Paprikat
 • Aprikoosit
 • Mango

 

Nämä ruoat tarjoavat beetakaroteenia luonnollisessa muodossa, jota elimistö muuntaa A-vitamiiniksi tarpeen mukaan.

beetakaroteeni

Beetakaroteeni kokemuksia

Sari, 51 vuotta ”Olen käyttänyt aurinkokapseleita jo useamman kuukauden ajan. Huomaan, että ihoni hehkuu ja näyttää nuorekkaammalta. Tämä tuote on todella tehnyt ihmeitä, ja se on helppo lisä päivittäiseen rutiiniini.”

Anna 32 vuotta ”Huomasin ihoni sävyn parantuneen jo muutaman viikon käytön jälkeen. Betakaroteenivalmisteen ansiosta ihoni näyttää terveemmältä ja hehkuvammalta. Lisäksi rusketukseni on tasaisempi ja pysyy pidempään.”

Mikko, 45 vuotta ”Olen ulkoilmaihminen ja vietän paljon aikaa auringossa. beetakaroteenivalmiste on auttanut vähentämään auringonpolttamien riskiä ja ihoni on tuntunut vahvemmalta ja kestävämmältä. Suosittelen tätä kaikille, jotka haluavat suojata ihoaan luonnollisesti.”

Laura, 28 vuotta ”Minulla on aina ollut herkkä iho, joka reagoi herkästi auringonvaloon. Aloitin beetakaroteenivalmisteen käytön keväällä, ja kesän aikana ihoni pysyi rauhallisempana ja vähemmän punaisena. Tämä tuote on todellakin auttanut parantamaan ihoni hyvinvointia.”

Janne, 39 vuotta ”En ollut aiemmin käyttänyt ravintolisiä, mutta päätin kokeilla beetakaroteenivalmistetta ystäväni suosituksesta. Olen huomannut, että ihoni ei enää kuivahda yhtä helposti ja näyttää tasaisemmalta ja terveemmältä. Lisäksi se on parantanut yleistä hyvinvointiani.”

Kenelle aurinkokapseli sopii

Beetakaroteenivalmiste tarjoaa erinomaisen tavan lisätä tätä ravintoainetta päivittäiseen ruokavalioon, erityisesti nillle, jotka haluavat parantaa ihonsa terveyttä luonnollisesti. Jos etsit tapaa suojata ihoasi auringolta, parantaa sen sävyä ja tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia, beetakaroteenivalmisteet ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. 

Usein kysytyt kysymykset

Beetakaroteenia sisältäviä ravintolisiä kannattaa käyttää saantisuositusten mukaisesti, koska sen ylittävistä määristä ei ole todettu olevan hyötyä. Jos beetakaroteenia on käyttänyt erityisen pitkäaikaisesti, voi se näkyä ihon kellertymisenä, mutta se on vaaratonta.

Nesteytys on kaiken a ja o sekä aurinkoa otettaessa että loppukesästä, kun halutaan pitää rusketusta yllä. Nesteytys edistää tasaista rusketusta ja auttaa pitkittämään solujen elinikää, jolloin edellytykset rusketuksen säilymiselle paranevat.

Eimistö hyödyntää beetakaroteenin muuttamalla sen A-vitamiiniksi tarpeen mukaan. Beetakaroteenilla on antioksidanttisia vaikutuksia ja sitä tarvitaan muun muassa ihon ja limakalvojen kunnon ylläpitoon ja uusiutumiseen. Beetakaroteeni auttaa myös tasaisen ja kestävän rusketuksen saavuttamisessa. Käyttö kannattaa aloittaa viimeistään 1-2 viikkoa ennen suunniteltua etelän matkaa. 

Aurinkokapseli on ravintolisä, joka sisältää beetakaroteenia. Valmistetta käytetään intensiivisemän rusketuksen saavuttamiseksi sekä rusketuksen keston pidentämiseen, joten yleisesti puhutaan aurinkokapseleista.