Fiilistele logo-2

Luonnonkosmetiikan ABC – luonnonmukaista kauneutta

Luonnonkosmetiikka on selvästi kasvava trendi kosmetiikkamarkkinoilla, ja se houkuttelee yhä enemmän kuluttajia ympäri maailmaa, jotka etsivät terveellisiä, eettisiä ja tehokkaita vaihtoehtoja perinteisille kosmetiikkatuotteille. Lue lisää ekologisesta maailmasta, jossa kauneudenhoito kohtaa luonnonvoimat.

Mitä on luonnonkosmetiikka

Lyhyesti sanottuna luonnonkosmetiikka on kosmetiikkaa, joka valmistetaan mahdollisimman luonnollisista raaka-aineista eikä valmistuksess käytetä lainkaan synteettisisä raaka-aineita. Luonnonkosmetiikassa pyritään kunniottamaan sekä ympäristöä että terveyttä. Ympäristöystävyys ja eettisyys otetaan huomioon tuotteiden pakkausmateriaaleissa suosimalla kierrätettäviä materiaaleja ja vähentämällä pakkausjäte minimiin. Käytetyt raaka-aineet ovat pääosin kasviperäisiä ja luomutuotettuja. Luonnosta kerättävät villikasvit kerätään vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen, lajeja vaarantamatta.

Luonnonkosmetiikka on kuin paluu alkujuurille, kun kauneudenhoito yhdistyy harmoniaan luonnon kanssa. Luonnonkosmetiikan sydän sykkii puhtaudesta ja eettisyydestä, tarjoten meille mahdollisuuden hoitaa ihoamme samalla kunnioittaen ympäristöä.

Luonnonkosmetiikka raaka-aineet

Luonnonkosmetiikan maailmassa meitä odottaa ihmeellinen valikoima luonnon tarjoamia aarteita. Kuvittele, että ihoa hellivät ainesosat tulevat suoraan maasta, auringon ja sateen kypsyttämistä kasveista, kukista, hedelmistä ja yrteistä. Luonnonkosmetiikassa voit löytää kaiken aloe verasta ja sheavoista arganöljyyn ja rooibosuutteeseen. Nämä raaka-aineet eivät ainoastaan ravitse ihoamme syvästi, vaan ne myös tarjoavat uskomattomia terveyshyötyjä ilman kemikaaleja. Tämä tarkoittaa, että voit saada hehkuvan ihon luonnon voimalla, ilman että joudut altistamaan sitä haitallisille aineille.

Luonnonkosmetiikka sisältää siis ainesosia, jotka ovat peräisin luonnosta ja näitä ainesosia voidaan käyttää niin ihonhoitotuotteiden, meikkien kuin hiustenhoitotuotteiden valmistuksessa. Luonnonkosmetiikassa käytetään erilaisia kasviöljyjä- ja kasvivahoja. Esimerkiksi oliiviöljy, jojobaöljy, arganöljy ja kookosöljy ovat yleisiä kasviöljyjä, joita käytetään luonnonkosmetiikassa kosteuttamaan ihoa ja hiuksia. Sheavoi, kaakaovoi ja manteliöljy ovat puolestaan esimerkkejä kasvivahoista, joita käytetään ihonhoitotuotteissa antamaan niille rakennetta ja kosteutusta.

Ihon rauhoittamiseen ja hoitamiseen käytetään usein kasviuutteita, kuten aloe veraa, vihreää teetä ja kamomillaa. Luonnolliset hajusteet, kuten eteeriset öljyt, antavat tuotteille miellyttävä tuoksun ilman synteettisiä hajusteita.

Luonnonkosmetiikan meikeissä käytetään väriaineina luonnollisia mineraalipigmenttejä, kuten rautaoksideja ja titaanidioksidia. Hedelmien (esimerkiksi granaattiomena, sitruuna ja mansikka) ja marjojen uutteita voidaan käyttää antamaan tuotteille antioksidanttisia ominaisuuksia ja lisäämään niiden ravitsevuutta.

 

Miksi käyttää luonnonkosmetiikkaa

Monet ihmiset valitsevat luonnonkosmetiikan perinteisten vaihtoehtojen sijaan, koska se tarjoaa mahdollisuuden kauneudenhoitoon, joka on yhtä tehokasta kuin se on lempeää iholle ja ympäristölle. Luonnonkosmetiikalla on useita hyötyjä, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon perinteisille kosmetiikkatuotteille.

Luonnosta peräisin olevat ainesosat ovat usein hellävaraisia iholle ja hiuksille, ja ne voivat tarjota tehokasta hoitoa ilman haitallisia kemikaaleja. Perinteisissä kosmetiikkatuotteissa voi olla runsaasti synteettisiä kemikaaleja, kuten parabeeneja, ftalaatteja ja sulfaatteja ja mineraaliöljyjä. Luonnonkosmetiikassa synteettisten kemikaalien käyttö pyritään minimoimaan tai välttämään kokonaan, mikä voi vähentää tuotteiden aiheuttamia allergiaoireita ja ihoärsytystä.

Luonnonkosmetiikan valmistuksessa pyritään usein vähentämään myös ympäristöön kohdistuvaa haittaa. Tämä voi pitää sisällään esimerkiksi luonnonmukaisten raaka-aineiden käyttöä, kestävästi tuotettujen ainesosien valintaa ja ekologisempia pakkausratkaisuja. Monet luonnonkosmetiikkamerkit sitoutuvat eettisiin periaatteisiin, kuten eläinkokeettomuuteen ja reilun kaupan käytäntöihin. Tämä tarkoittaa sitä, että valitsemalla luonnonkosmetiikkatuotteita voit tukea yrityksiä, jotka välittävät eläinten hyvinvoinnista ja reilusta kaupasta.

Paras luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikkatuotteita valmistavat monet eri tuotemerkit, ja suosituimmat merkit vaihtelevat alueittain ja yksilöllisten mieltymysten mukaan. Tässä lyhyesti esiteltynä joitakin tunnettuja suomalaisia ja laajalti suosittuja ulkomaalaisia luonnonkosmetiikkasarjoja.

Kaurilan sauna: Kaurilan sauna on kotimainen, luonnon aarteista luonnonkosmetiikkaa käsityönä valmistava yritys. Kaurilan saunan hajusteettomat palashampoot ja suolasaippuat hoitavat hipiääsi ja hiuksiasi hellävaraisesti ja ovat hämmästyttävän riittoisia käytössä. Kannatta kokeilla kyös Kaurilan saunan tehokkaita deodoranttivoiteita, jotka pitävät pintansa hikisimmälläkin hetkellä! Kaurilan saunan kotimaiset luonnonkosmetiikkatuotteet nappaat ihosi iloksi tästä. Testaa ja tykästy toden teolla!

Laponie of scandinavia: Kotimaisen Laponie of Scandinavian tuotteet kehitellään ja valmistetaan Suomessa. Tuotteet ovat pelkistettyjä ja tarjoavat mutkatonta, luonnollista ihonhoitoa niin herkälle kuin ongelmaihollekin. Sarjasta löytyy sekä päivittäisen ihonhoidon tuotteet, joista on helppo koota ihonhoidon tuotesarja, sekä hoitavat täsmätuotteet eri iho-ongelmiin. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia, ja kehitetty ilman lisättyjä hajusteita ja ne ovat saaneet Allergia- Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnuksen.

Evolve Organic Beauty: Englantilainen luonnonkosmetiikkasarja, jonka tuotteet valmistetaan käsityönä pienissä erissä. Evolven iho-, vartalo- ja hiustuotteet tehdään luonnollisista öljyistä, voista ja superfoodeista. Pienien erien valmistuksella taataan tuotteiden tuoreus. Kaikki Evolve luonnonkosmetiikkatuotteet ovat vegaanisia, eikä niitä ole koskaan testattu eläinkokeilla.

Whamisa: Innovatiivinen etelä-korealainen kosmetiikkasarja, jossa tuotteiden teho perustuu aktiivisiin luomulaatuisiin aineosiin sekä fermentoituun tuotekoostumukseen. Korealainen kauneudenhoito eli K-Beauty on noussut maailmalla hyvin suosituksi viime vuosina. Whamisa tarjoaa uusimpia kosmetiikkatrendejä ja innovaatiota, kuten monivaiheinen ihonhoitorutiini, BB- ja CC -voiteet, kangasnaamiot, hoitonesteet ja fermentoidut tuotteet.

Couleur caramel: Luomusertifioitu meikkisarja, jonka tuotteissa on käytetty ainoastaan luonnollisia ja ekologisia raaka-aineita, kuten kasviöljyjä ja -vahoja, kukkaisvesiä ja luonnon mineraaleja. Tämä ranskalainen meikkisarja sisältää laajan valikoiman meikkituotteita, jotka ovat vegaanisia.

 

Weleda: Weleda on saksalainen luonnonkosmetiikkamerkki, joka tunnetaan laadukkaista ja eettisesti tuotetuista ihonhoitotuotteistaan. Weleda tuotteiden perustana ovat puhtaat kasviöljyt, joista iho saa tärkeitä vitamiineja, antioksidantteja ja välttämättömiä rasvahappoja. Tuotteet on valmistettu luonnon omista raaka-aineista ilman synteettisiä ainesosia ja ilman eläinkokeita ja tuotannossa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita.

KORA Organics: Tämä australialainen luonnonkosmetiikkamerkki on perustettu supermalli Miranda Kerrin toimesta ja tarjoaa laajan valikoiman luonnollisia ja sertifioituja ihonhoitotuotteita. KORA Organics -tuotteet ovat korkea laatuisia ja ne sisältävät korkealaatuisia sertifioituja orgaanisia ja luonnollisia ainesosia, kuten runsaasti antioksidantteja sisältävää noniuutetta, jojobaöljyä, aloe veraa, välttämättömiä rasvahappoja, yrttiuutteita. Noni-hedelmästä saatava ”Noni”, onkin merkin erityinen aineosa. Kyseessä on superhedelmä, jota käytetään niin kehon ulkoiseen kuin sisäiseenkin hoitamiseen.

Iloa ilman kemikaaleja – luonnonkosmetiikan käyttövinkit

Joko olet valmis hyppäämään luonnonkosmetiikan maagiseen maailmaan? Seuraavaksi muutamia luonnonkosmetiikan käyttövinkkejä, jotka auttavat sinua saamaan kauniin hehkun luonnollisesti.

Tutustu tuotemerkkeihin: Valitse luonnonkosmetiikkatuotteita tunnetuilta ja luotettavilta tuotemerkeiltä, jotka sitoutuvat käyttämään korkealaatuisia ja eettisiä ainesosia.

Lue ainesosaluettelo: Tarkista tuotteen ainesosaluettelo ja varmista, että se sisältää pääasiassa luonnollisia ja kasviperäisiä ainesosia. Vältä tuotteita, jotka sisältävät haitallisia kemikaaleja, kuten parabeeneja, synteettisiä hajusteita ja sulfaatteja.

Testaa tuotteet: Kokeile erilaisia luonnonkosmetiikkatuotteita löytääksesi ne, jotka sopivat parhaiten omalle ihollesi ja hiuksillesi. Muista, että luonnonkosmetiikka saattaa vaatia hieman sopeutumista, ja voit tarvita aikaa löytääksesi omat suosikkisi. Toki tämä pitää paikkansa myös muiden kuin luonnonkosmetiikan tuotteiden suhteen.

Oikeaoppinen ihonhoito: Noudata säännöllistä ihonhoitorutiinia, joka sisältää puhdistuksen, kosteutuksen ja aurinkosuojan käytön. Valitse luonnonkosmetiikkatuotteita, jotka sopivat omaan ihotyyppiisi ja tarpeisiisi.

Kokeile monipuolisesti: Käytä luonnonkosmetiikkatuotteita monipuolisesti eri käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi kasviöljyt voivat toimia kosteuttavana kasvonaamiona, hiustenhoitoöljynä tai vartalovoiteena.

Säilytä oikein: Säilytä luonnonkosmetiikkatuotteet viileässä ja kuivassa paikassa, suojattuna suoralta auringonvalolta. Tämä auttaa säilyttämään tuotteiden tehokkuuden ja pitämään ne raikkaina pidempään.

Ole tietoinen: Tutustu luonnonkosmetiikan eettisiin ja ympäristöystävällisiin periaatteisiin, kuten eläinkokeettomuuteen, reilun kaupan käytäntöihin ja kestäviin pakkausratkaisuihin. Valitsemalla näitä arvoja edustavia tuotteita voit tehdä positiivisen vaikutuksen sekä itsellesi että ympäristölle.

Kasvojen ihonhoito

Hyvän ihon salaisuus piilee oikeaoppisessa ihonhoitorutiinissa. Aloita päiväsi puhdistamalla iho hellävaraisesti luonnonkosmetiikan puhdistustuotteilla, jotka poistavat lian ja meikin jättäen ihosi raikkaaksi ja puhtaaksi. Seuraavaksi kosteuta iho luonnollisilla kasviöljyillä ja -voiteilla, jotka ravitsevat ja suojaavat ihoasi. Muista myös suojata ihoasi aurinkovoiteella, joka on valmistettu luonnollisista ainesosista. Aurinkotuotteissa muuten luonnonkosmetiikka sallii ainoastaan fysikaaliset aurinkosuojat.

Luonnonkosmetiikka meikit

Kauneudenhoito ei olisi täydellistä ilman meikkiä! Luonnonkosmetiikalla voit luoda upeita meikkilookeja samalla kun hellit ihoasi luonnon voimalla. Valitse luonnollisia mineraalimeikkejä, jotka takaavat pitkäkestoisen ja virheettömän lopputuloksen ilman haitallisia kemikaaleja. Rohkeasti kokeile erilaisia sävyjä ja tekstuureja luodaksesi juuri sinulle sopivan lookin.

Luonnonkosmetiikka hiustenhoito

Kauneudenhoito ei rajoitu vain kasvoihin – myös hiukset kaipaavat rakkautta ja hoivaa. Valitse luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteita, jotka sisältävät ravitsevia öljyjä ja uutteita, jotka vahvistavat ja hoitavat hiuksiasi luonnollisesti. Kokeile esimerkiksi arganöljyä sisältäviä shampooja ja hoitoaineita, jotka tekevät hiuksistasi pehmeät ja kiiltävät ilman silikoneja ja muita synteettisiä ainesosia.

Luonnonkosmetiikkatuotteet voivat tarjota kokonaisvaltaista hoitoa iholle ja hiuksille luonnollisten ainesosiensa ansiosta. Ne voivat ravita, kosteuttaa ja suojata ihoa ja hiuksia tehokkaasti, jolloin ne näyttävät ja tuntuvat terveemmiltä ja kauniimmilta. Joko kokeilit? Mitä tykkäsit?