Fiilistele logo-2
paras hiustenkuivaaja

Paras hiustenkuivaaja vertailu – TOP 6 valinnat

Tervetuloa tutustumaan hiustenkuivaajien vertailuartikkeliin, jossa tarjoamme kattavan katsauksen markkinoiden parhaisiin hiustenkuivaajiin. Oletko koskaan haaveillut salonkitasoisen hoidon tuomisesta suoraan kotiisi? Etsitkö hiustenkuivaajaa, joka ylittää odotuksesi niin suorituskyvyn, tyylin kuin kestävyydenkin osalta? Olet oikeassa paikassa!

Tämä vertailuartikkeli on tarkoitettu niille, jotka haluavat tehdä viisaan ja harkitun valinnan hiustenkuivaajan suhteen. Meillä on yksi yksinkertainen tavoite: auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopiva hiustenkuivaaja. Olipa tarpeesi sitten nopea kuivaus kiireisinä aamuina tai hiusten hellävarainen muotoilu erityistilaisuuksia varten, olemme koonneet yhteen parhaimmat vaihtoehdot, jotka täyttävät kaikki odotuksesi ja enemmän.

Hiustenkuivaajien valikoima on laaja ja niiden ominaisuudet vaihtelevat merkistä, mallista ja käyttötarkoituksesta riippuen. Hiustenkuivaajaa valitessa on hyvä kiinnittää huomiota niin tehoasetuksiin kuin niissä käytettyyn teknologiaan ja puhallustoimintoihin. Hiustenkuivaajat, joiden teho on vähintään 2000 W kuivaavat hiukset yleensä nopeasti ja tehokkaasti. Erilaiset ominaisuudet, kuten kylmä ilma, säädettävät lämpöasetukset ja nopeustasot, auttavat hiusten hellävaraista kuivaamista hiuslaadusta riippumatta. 

Hiustenkuivaajan sopiva koko ja paino on tärkeitä kuivauskokemuksen kannalta, etenkin jos käytät kuivaajaa päivittäin. Etenkin pitkät ja paksut hiukset on miellttävämpää kuivata kevyellä hiustenkuivaajalla. Tämän lisäksi hiustenkuivaajan käyttömukavuutta lisäävät ergonominen muotoilu, kuten hyvin suunniteltu kahva ja hiljainen käyntiääni, jota arvostaa etenkin aamu- ja ilta-aikaan. Erilaisilla lisävarusteilla, kuten diffuuserieilla, suuttimilla ja harjoilla saavutat täydellisen lopputuloksen.

Paras hiustenkuivaaja vuonna 2024

Paras hiustenkuivaaja

Arvosana: 9,5 / 10

Parlux Advance Light

Ergonomisesti muotoiltu, erittäin helppokäyttöinen hiustenkuivaaja pitkäaikaiseen käyttöön.

 • Ioni- ja keraaminen tekniikka
 • Teho 2200 W
 • Keski- ja maksiminopeus sekä keski- ja maksimilämpö 4 eri asetuksella
 • Cold Shot kylmä ilma
 • Sisäänrakennettu äänenvaimennin
 • Runsaasti värivaihtoehtoja

Paras pieni hiustenkuivaaja

Arvosana: 9,2 / 10

T3 Fit Hair Dryer

T3 Fit Hair Dryer on kompaktisti muotoiltu 30 5 normaalia hiustenkuivaajaa pienempi. Erittäin kevyt ja käytännöllinen hiustenkuivaaja varmistaa upean lopputuloksen joka kerta. Sopii kaikille hiustyypeille.

 • Ioniteknologia (T3
  IonAir -teknologia)
 • Kolme lämpö- ja kaksi nopeusasetusta
 • Lukittava cool shot -toiminto
 • Kevyt ja ergonominen
 • Helppo pidellä, käyttää ja säilyttää

Paras diffuusori hiustenkuivaaja

Arvosana: 8,8 / 10

Remington PRO - Air Shine D5215 Hair Dryer

Tämä yksi markkinoiden johtavan hiuslaitevalmistajan diffuusorilla varustettu Pro Air Shine hiustenkuivaaja on monikäyttöinen, tyylikäs ja toimiva valinta. Lopputuloksena sileäpintaiset, sähköttömät ja kiiltävät hiukset.

 • Ionitekniikka
 • Teho 2300 W
 • 3 lämpötila- ja nopeusasetusta
 • Kylmäilmapuhallus
 • Irrotettava takaritilä

Paras hiustenkuivaaja kiharille hiuksille

Arvosana: 9/10

BaByliss Hydro-Fusion 2100 Hair Dryer

Babyliss Hydro-Fusion 2100 Hair Dryer tarjoaa tehokkaan ja nopean hiustenkuivaukseen. Kaksoisionijärjestelmä, joka säilyttää hoiuten kosteuden ja poistaa sähköisyyden kuivaamisen aikanaSuuren plasmadiffuusorin avulla  saat pehmeät ja luonnollisen kiiltävät kiharat.

 • Kaksoisionijärjestelmä 
 • Teho 2100 W 
 • Kolme lämpö- ja kaksi nopeusasetusta 
 • Kylmäpuhallus
 • Kevyt ja helppo käsitellä
 • Irrotettava takasuodatin

Paras matka hiustenkuivaaja

Arvosana: 8,7/ 10

BaByliss Travel Dry 2000

BaByliss Travel Dry hiustenkuivaaja kulkee kätevästi mukana urheilukassissa ja matkoilla, missä ikänä liikutkaan. Tämä kevyt ja pienikokoinen, mutta tehokas hiustenkuivaaja on täydellinen matkakumppani.

 • Teho 2000 W
 • 2 lämpö- ja nopeusasetusta
 • Kahden jännitteen muunnin
 • Taittuva kahva

Paras ammattitason hiustenkuivaaja

Arvosana: 9,8/10

Gama Professional IQ 2 Perfetto Hairdryer

Gama Professional IQ 2 Perfetto Hairdryer ammattitasoisen hiustenkuivauksen. Oxy-active teknologia kuivaa hiukset hellävaraisesti ja varmistaa päänahan stimuloinnin ja toimii siellä antibakteerisesti. Innovatiivinen, kevyt ja ergonominen hiustenkuivaaja alan ammttilaisten käyttöön.

 • Oxy-Active teknologia 
 • Teho 200 W 
 • 4 lämpö- ja 3 nopeusasetusta 
 • Kylmäpuhallus
 • Ergonomisesti muotoiltu
 • Itsepuhdistusohjelma
 • Samrt Pad, joka vaihtaa automaattisesti Srans-By-tilaan

Hiustenkuivaajan valinta

Hiustenkuivajassa on hyvä olla useampia tehoasetuksia, jotta erilaiset lämpö- ja ilmavirta valinnat mahdollistuvat hiusten tarpeiden mukaan. Osassa hiustenkuivaajia on käytetty ioniteknologiaa, joka vapauttaa negatiivisesti varautuneita ioneja. Negatiivisesti varautuneet ionit auttavat vähentämään hiusten sähköisyyttä ja tekevät hiuksista kiiltävämmät ja sileämmät. Tällaiset kuivaajat sopivat etenkin pörröisistä hiuksista kärsiville.

Keramiikka- tai turmaliinipinnoitteita käytetään hiustenkuivaajien lämmityselementeissä. Niiden tuottama lämpö jakautuu tasaisemmin hiustenkuivaamisen aikana ja ne ovat hellävaraisempia hiuksille. Kylmäpuhallustoiminto auttaa lukitsemaan hiusten muotoilun ja kiillottamaan hiukset, samalla kun se vähentää niiden sähköisyyttä.

Lyhyille hiuksille sopii parhaiten tasavirtamoottorilla varustettu kuivaaja. Kampaajien suosiossa on yleensä vaihtovirtamoottorilla varustettu kuivaaja, sillä se sopii eri pituisille hiuksille.

Hyvin suunniteltu kahva ja kuivaajan painon jakautuminen tekevät hiustenkuivaajan käytöstä mukavampaa ja helpompaa. Joissain malleissa voi olla mukana erilaisia lisävarusteita, kuten diffuusoreita tai suuttimia, jotka auttavat saavuttamaan halutun tyylin tai tekemään hiustenkuivaamisesta tehokkaampaa. Hiljainen moottori voi olla toivottu ominaisuus, varsinkin jos hiustenkuivausta tehdään aikaisin aamulla tai myöhään illalla.

Hiustenkuivaaja käyttö

Hiustenkuivaajan käyttö on helppoa. Tässä koottuna muutamia perusvaiheita, joita voi noudattaa.

Ennen kuivaamista hiusten on hyvä olla pyyhekuivat. Hiuksiin voi levittää hiusten kuivaamista varten tarkoitettua lämpösuojaa, esimerkiksi Redken Extreme Play Safe Leave-In -Treatment 250 ml  lämpösuojaa  tai muita hoitoaineita, jos haluaa suojata hiuksia lämmön aiheuttamilta vaurioilta.

Valitse haluamasi lämpö- ja ilmavirta-asetukset hiustesi tarpeiden mukaan. Jos hiuksesi ovat herkät lämmölle, voiot harkita alhaisemman lämpötilan käyttöä.

Jos haluat tietyn tyylin tai haluat hallita ilmavirran suuntaa, kiinnitä hiustenkuivaajaan sopiva suutin tai diffuusori.

Kuivaa hiukset osioittain, jolloin kaikki hiukset kuivuvat tasaisesti ja tehokkaasti. Kuivaaminen on hyvä aloittaa pään alaosasta ja edetä ylöspäin.

kun hiukset ovat lähes kuivat, voit halutessasi käyttää hiustenkuivaajan kylmäpuhallustoimintoa lukitsemaan muotoilun ja lisäämään kiiltoa hiuksiin.

Lopuksi, kun hiuksesi ovat täysin kuivat, voit viimeistellä ne haluamallasi tavalla esimerkiksi käyttämällä muotoilutuotteita tai harjaamalla hiuksia haluamaasi tyyliin.

kauniit hiukset hiustenkuivaaja

Hiustenkuivaaja puhdistus

Hiustenkuivaajan puhdistus on tärkeää sen pitkäikäisyyden ja tehokkuuden kannalta. Ajan saatossa hiustenkuivaimen sisään kertyy pölyä ja hiuksia ja ilmanottoaukko saattaa tukkeutua. Jos kuivaaja haisee oudolle tai ylikuumenee herkästi, on viimeistään silloin aika puhdistaa se. Tässä yleisohje hiustenkuivaajan puhdistamiseen.

 • Tarkista ettei laite ole yhdistettynä verkkovirtaan

 • Useimmissa kuivaajissa on takana irrotettava sihti, joka irrotetaan, poistetaan siitä mahdolliset hiukset, pöly ja muut roskat ja pestään lämpimällä vedellä.

 • Jos hiustenkuivaajassa on irrotettavia suuttimia tai diffuusoreita, poista ne ja puhdista lämpimällä vedellä

 • Lopuksi pyyhi hiustenkuivaajan pinta kostealla liinalla poistaaksesi pöly ja lika ja mahdolliset vesijäämät

 • Anna hiustenkuivaajan kuivua täysin ennen sen käyttämistä uudelleen tai ennen kuin asennat suuttimet tai diffuusorit takaisin paikoilleen

Puhdistamalla hiustenkuivaajan säännöllisesti voit varmistaa sen tehokkaan toiminnan ja pitää hiuksesi puhtaampina ja terveempinä.

Usein kysytyt kysymykset

Ionisoiva hiustenkuivaaja käyttää ioniteknologiaa, joka vapauttaa negatiivisesti varautuneita ioneja, jotka haihduttavat kosteuden hiuksista nopeammin ja hellävarasisemmin kuin perinteisten kuivainten puhallusilma. Hiukset kuivuvat nopeasti ja hius ei vaurioidu yhtä paljon kuin käyttäen tavallista hiustenkuivaajaa.

Hiustenkuivaajalla on väliä ainakin, jos hiuksia kuivataan säännöllisesti. Laadukas ja etenkin uudella teknologialla varustettu hiustenkuivaaja ei rasita hiuksia varsinkaan jos käytät lämpösuojaa föönätessä. Toki välillä on hyvä antaa hiusten kuivua vapaasti.

 

Yleensä hiustenkuivaajan riittävä teho on 1400-1800 W. Paksuille hiuksille suositellaan ainakin 1800 W tehoa. Ammattitason hiustenkuivaajissa teho voi olla yli 2000 w. Käytössä tehokkuuteen vaikuttaa myös lämpötilan säätömahdollisuus.

Diffuusori kiinnitetään hiustenkuivaimen etuosaan. Hiustenkuivainta pidetään pystysuorassa hiusten latvoissa ja liikutellaan pyörivin liikkein. Tämä tuo hiuksiin runsautta ja ilmavuutta. Jos kuohkeutta haluaa latvan sijaan hiusten tyveen, pidetään kuivainta päänähan lähellä.

Jos hiustenkuivaaja on rikki, sen voi viedä kaatopaikan kierrätyspisteelle. Monissa isommissa elektroniikkaa myyvissä liikkeissä on myös kierrätyspisteet.