Fiilistele logo-2
juokseminen

Paras juoksumatto kotiin - vertailu

Haluatko ylläpitää aktiivisempaa elämäntapaa säästä ja muista ulkoisista syistä riippumatta? Onko mielessäsi juoksumaton hankinta? Tutustu artikkeliimme, jossa esittelemme laadukkaista ja kestäviä juoksumattoja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin harjoittelijoille.

Olemme kyseistä vertailu varten testanneet joukon juoksumattoja ja koonneet niistä kattavan vertailun, jonka avulla löydät varmasti parhaan vaihtoehdon tarpeisiisi. Artikkelista löydät myös vinkkejä auttamaan oikean valinnan tekemisessä, kannattaa tutustua myös niihin!

Paras juoksumatto kotiin vuonna 2024

Paras edullinen juoksumatto

Arvosana: 9,1 / 10

Tyylikkäästi muotoiltu, siron kokoinen sekä tavallisen kuntoilijan perusominaisuuksilla varustettu juoksumatto. 

 • Helppokäyttöinen juoksumatto aloittelijalle ja kotikayttäjälle
 • Monipuoliset treenausmahdollisuudet
 • Kaltevuuskulman säätö 12 portaikolla
 • Tehokas moottori 1,5 hv jatkuva ja 3,5 hv hetkellinen teho, jopa 16 km/h juoksunopeus
 • Enimmäiskäyttäjäpaino 120 kg eli sopii miltei jokaiselle
 • Siirtopyörillä varustettu ja kokoontaittuva

Paras keskihintainen juoksumatto

Arvosana: 9,5 / 10

Juoksumatto, jossa tyylikkyyteen yhdistyy vakaa juoksualusta ja uusimmat ominaisuudet.  Suhteelllisen kova juoksualusta, joten sopii aktiivisemmallekin juoksijalle ja kovempiin juoksuvauhteihin.

 • Hyöty käyttäjälle
 • Led-valaistu näyttö ja 44 harjoitusohjelmaa
 • Tehokas moottori 2 hv jatkuvalla ja 4,5 hv hetkellisellä teholla, saavuttaa 20 km/h maksiminopeuden
 • Kaltevuuskulman säätö 15 prosenttiin saakka
 • Enimmäiskäyttäjäpaino 135 kg
 • Siirtopyörillä varustettu ja kokoontaittuva

Paras juoksumatto pieneen tilaan

Arvosana: 9 / 10

Täydellinen valinta pienen tilan kotikuntoiluun. Kompaktiuudestaan huolimatta kotikuntoilijan unelma!

 • Tukeva rakenne, vakaa juoksualusta ja erinomainen juoksutuntuma 
 • Pienestä koostaan huolimatta leveä juoksualusta
 • Useimmille kotiukuntoilijoille riittävä teho 1,5 hv, jopa 12 km/h maksiminopeus
 • Helppokäyttöiset pikanaäppäimet
 • Kokoontaitettavana kätevä säilyttää  pienessä tilassa 

Paras kaareva juoksumatto

Arvosana: 9,8 / 10

Loistava juoksumatto tehokkaaseen treenaamiseen. Jämäkkä ja tukeva, kaikki toiminnot mitä tarvitset treenin seurantaan ja käsikahvoista pystyy kätevästi mittamaan sykettä.

 • Ei vaadi sähköliitäntää, juoksija määrittää itse juoksunopeutensa
 • Maton kaarevuus on tutkitusti hyväksi nivelille
 • Laadukas magneetivastus 8 eri vastustasolla
 • Siirtopyörät ja erillinen kahva siirtämistä varten
 • Maksimikuorma 200 kg

Paras juoksumatto kuntosalikäyttöön

Arvosana: 9,8 / 10

Täydellinen kovaan kuntosalikäyttöön vankan ja kestävän rakenteen sekä juoksuominaisuuksien puolesta. Suosittu laite crossfitharjoittelussa.

 • Ainutlaatuinen juoksutuntuma
 • Nopeus säätyy kätevästi omalla juoksutahdilla, soveltuu hyvin sekä intervalliharjoitteluun että tasaisempaan lenkkeilyyn
 • Käyttäjän enimmäispino 160 kg

Paras juoksumatto kävelyyn

Arvosana: 8,5 / 10

Täydellinen valinta työpaikalle tai kotiin pitkäaikainen paikallaan istumisen kuormituksen  ja lihasten passivoinnin vähentämiseen.  

 • Tehokasta istumisen ja yksipuolisten työasentojen aiheuttamien haittojen vähentämistä työskentelyn aikana
 • Voit työskennellä samalla kun kävelet matolla
 • Maton toimintojen  ja vauhdin säätely kaukosäätimellä
 • Pienikokoinen ja kevyt, taittuu kätevästi keskeltä kahtia

Juoksumatto kotiin

Ensinnäkin juoksumatto tarjoaa mahdollisuuden harjoitella säällä kuin säällä, olipa ulkona sitten sateinen sää, lumimyrsky tai polttavan kuuma  helle. Juoksumatto sisätiloissa on erityisen houkutteleva vaihtoehto aluiellla, joissa ilmasto vaihtelee voimakkaasti tai kun ulkona liikkuminen ei ole mahdollista esimerkiksi turvallissuusyistä.

Juoksumatto tarjoaa tasaisen ja pehmustetun alustan juoksemiseen, mikä vähentää loukkantumisriskiä verrattuna esimerkiksi epätasaisilla ja kovilla alustoilla jouksemiseen ulkona. Lisäksi juoksumatto tarjoaa turvallisen ympäristön, jossa ei tarvitse huolehtia liikenteestä tai muista ulkoisista häiriöistä.  

Juoksumatoissa yleensä mahdollisuus säätää juoksunopeutta, kaltevuutta ja muita parametreja, mikä mahdollistaa harjoittelun intensiteetin säätämisen omien tavoitteiden ja kuntotason mukaan. Näiden ominaisuuksien vuoksi juoksumatto on oiva valinta niin aloittelevalle kuin kokeneemmallekin juoksijalle.

Monissa juoksumatoissa on sisäänrakennettuja mittareita, jotka seuraavat harjoituksen aikana kuljettua matkaa, sykettä, kaloreiden kulutusta ja muita tärkeitä tietoja. Tämä auttaa käyttäjää seuraamaan kehitystään, asettamaan tavoitteita ja motivoitumaan harjoittelusta. Useimmat juoksumatot tarjoavat valmiita harjoitusohejlmia erilaisiin tavoitteisiin, kuten rasvanpolttoon, kunnon parantamiseen tai kilpialuun valmisteutumiseen. Nämä ominaisuudet tekevät harjoittelusta monipuolisemnpaa ja auttavat ylläpitämään motivaatiota.

 

Juoksumatto valinta

Juoksumaton valinta riippuu useista tekijöistä, kuten budjetista, käyttäjän tarpeista ja harjoittelutavoitteista. Tässä muutamia seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon juoksumattoa hankkiessa.

Mieti ensin, minkälaista käyttöä juoksumatolle on odotettavissa. Onko se tarkoitettu kevyempään käyttöön kotona vai tarvitaanko sitä intensiiviseen treenaamiseen esimerkiksi kotikuntosalilla. Juoksumaton moottorin teho on tärkeä tekijä, erityisesti jos aiot juosta paljon tai jos juoksumatolla käyttää useampi henkilö. Varmista, että moottori on riittävän tehokas kestämään käyttöä.

Valitse juoksumatto, jonka juoksupinta on riittävän leveä ja pitkä omiin tarpeisiisi nähden. Leveämpi ja pidempi juoksupinta tarjoaa enemmän liikkumisvapautta ja mukavuutta erilaisissa harjoituksissa. Hyvä iskunvaimennus vähentää rasitusta nivelille ja lihaksille, mikä tekee juoksemisesta mukavampaa ja vähemmän loukkaantumisaltista.

Valitse juoksumatto, jossa on mahdollisuus säätää nopeutta, kaltevuutta ja muita parametreja tarpeidesi mukaan. Näin voit sovittaa harjoittelun intensiteetin omaan kuntoosi ja tavoitteisiisi. Jos haluat vaihtelua harjoitteluun, valitse juoksumatto, jossa on valmiita harjoitusohjelmia erilaisiin tavoitteisiin, kuten rasvanpolttoon, kunnon parantamiseen tai kilpailuun valmistautumiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Jouksumaton leveydelleä ei ole Kävelijälle tai kevyesti hölkkääjälle niin suurta merkitystä. Kävelijöille riittää yleensä 130 cm pitkä matto. Lyhemmille juoksijoille taas 140 cm pitkä matto on riittävä. Pidempää vähintään 150 cm juoksumattoa suositellaan ihmisille, jotka ovat yli 180 cm pitkiä ja jotka käyttävät mattoa pääasiassa juoksuun.

Juoksumatto on asfalttia hiukan pehmeämpi alusta, joten kengät voivat olla ulkojuoksussa käytettäviä kevyemmät. Hyvä valinta on kevyet juoksukengät, jotka mahdollistaa paremman juoksutuntuman ja keskittyminen juoksutekniikkaan on helpompaa.

Kävelymatot on suunniteltu nimensä mukaisesti rauhalliseen kävelynopeuteen, joten juokseminen niillä ei onnistu. Yleensä tällaisissa lähinnä työpisteelle tarkoitetuissa työpistematoissa ei ole käsikahvoja ja ne on tarkoitettu yksinomaan kävelyyn. 

Juoksumaton mukana tulee yleensä pieni voiteluainepullo, mutta voiteluainetta kannattaa heti tilata isompikin pullo mukaan, sillä pieni pullo riittää vain muutamaan ensimmäiseen voitelukertaan riippuen juoksumaton koosta.  Voiteluaineen tulee olla 100% silikoniöljyä.