Fiilistele logo-2
Vaahtorulla

Paras putkirulla vertailu – lihaskireyden vähentäminen hieronantarullalla

Tervetuloa maailmaan, jossa liikunnasta ja rasituksesta palautuminen saa aivan uuden ulottuvuuden – maailmaan, jossa foamrollingin taika auttaa sinua voittamaan lihaskireyden ja tuomaan kehoosi notkeutta ja energiaa. Rullauksen maailma ei rajoitu pelkästään fyysiseen harjoitukseen – se on osa laajempaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa lihaskireyden ja oman hyvinvoinnin hallintaan.

Paras vaahtorulla vuonna 2024 vertailu

Vaahtorullia käytetään yleisesti lihasten hieronta- ja venyttelyharjoituksiin, ja ne voivat auttaa rentouttamaan ja venyttämään lihaksia sekä parantamaan verenkiertoa. Vaahtorullien avulla voidaan myös lievittää lihaskipua ja parantaa liikkuvuutta.

Paras pieni putkirulla

Gaiam Restore Compact Foam Roller

 • kätevä matkoilla pienen koon ansiosta
 • sopii yleiskäyttöön lihasten hierontaan ja venyttelyyn
 • materiaali eva-vaahtomuovia , joka tarjoaa kiinteän ja kohtalaisen intensiivisen tuntumA

Paras putkirulla aloittelijalle

Fitness Roll Foam Roller

 • voidaan käyttää koko keholle 
 • sopii hyvin myös aloittelijalle
 • valmistettu polyeteenista, joka on kestävä materiaali ja tarjoaa tehokasta lievitystä lihasjännitykseen ja mobilisointiin 

 

Paras putkirulla vaativalle käyttäjälle

Titan Life Vibration Foam Roller

 • voidaan käyttää sekä lihasten lämmittämiseen että palautumiseen treenin jälkeen ja kehonhuoltoon
 • sisäänrakennettu värähtelykaite, jossa 3 eri tasoa
 • valmistettu polyuretaanivaahdosta, joka tarjoaa syvempää ja napakampaa tuntuma

Paras lisävaruste foam rollerille

Gymstick Myofascia-hierontapallo

 • voidaan käyttää monipuolisesti lihasten hierontaan ja lihaskalvojen avaamiseen ja käsittelyyn
 • kätevä triggeripisteiden käsittelyyn
 • pienikokoinen hierontapallo soveltuu myös jalkapohjien lihasten hierontaan ja venyttämiseen

Putkirullaus – liikkuvuuden ylläpitäminen

Tuntuuko kehosi kankealta ja kaipaatko tehokasta tapaa ylläpitää liikkuvuuttasi? Kuinka usein oletkaan kaivannut nopeampaa tapaa palautua rankan treenin jälkeen? Entäpä keinoja vähentää arjen stressiä ja antaa lihaksillesi ansaittua huomiota? Älä huoli – foamrollerin avulla voit avata oven liikkuvampaan ja joustavampaan elämään. Liikkuvuuden ylläpitäminen rullalla ei ole vain urheilijoille, vaan se on kaikkien saavutettavissa oleva tie kohti terveyttä ja hyvinvointia. Lisää foamroller osaksi päivittäistä tai viikottaista harjoittelurutiiniasi, ja huomaat pian, miten kehosi kiittää sinua notkeudellaan, voimallaan ja liikkuvuuden parantumisella.

Hyvä liikkuvuus ennaltaehkäisee loukkaantumisia, parantaa suorituskykyä ja antaa keholle vapauden liikkua sulavasti jokapäiväisissä askareissa. Foamrollerin taika toimii ja tämä yksinkertainen väline ei pelkästään auta rentouttamaan lihaksia, vaan se myös parantaa verenkiertoa ja edistää nivelten liikkuvuutta. Kuvittele, että se on kuin henkilökohtainen hieroja, joka on aina käytettävissäsi – ilman ajanvarausta.

Putkirullaus hyödyt

Oletko koskaan tuntenut salaperäistä kipua kehossasi, joka tuntuu tulevan kuin tyhjästä? Nämä triggeripisteet ovat lihaksissa olevia kireitä alueita, jotka voivat aiheuttaa paikallista kipua ja voivat säteillä muille alueille. Ne voivat syntyä esimerkiksi stressistä, huonosta ryhdistä tai liikunnan puutteesta. Näissä pienissä, mutta voimakkaissa kipupisteissä piilee usein avain kehon tasapainoon ja hyvinvointiin. Foam roller on kuin salainen ase, joka auttaa löytämään ja hoitamaan näitä triggeripisteitä tehokkaasti.

Lihaskalvot ovat kuin kehomme suojaava verkko, joka yhdistää ja tukee lihaksia nivelten ympärillä. Kun lihaskalvot jännittyvät tai kiinnittyvät, se voi rajoittaa liikkuvuutta ja aiheuttaa kipua. Foamrollerin taika avaa lihaskalvojen lukot ja vapauttaa kehosi liikkumaan sulavammin.

Salli itsellesi nauttia hieronnan voimakkaasta ja rentouttavasta yhdistelmästä. Hieronta foamrollerilla tuo lihaksiisi uutta energiaa ja elinvoimaa. Astu kohti voimakkaampaa ja rentoutuneempaa elämää hieronnan siivittämänä – lihaksesi kiittävät sinua!

Putkirullan käyttö

Kuvittele, kunka jokainen rullaushetki tuntuu kuin terapeuttiselta matkalta omassa kehossasi. Tämän mahdollistaa foam roller, joka voi muuttaa tavan, jolla kohtaat liikkuvuutesi haasteet.

Oikeanlainen rullaus ei ole vain harjoitus – se on rakkaudenosoitus omalle kehollesi. Koe, kuinka oikea tekniikka muuttaa rullauksen hetkestä lempeäksi matkaksi, joka tuo liikkuvuutta ja vapautta jokaiseen liikkeeseesi. Oikea tekniikka varmistaa, että saat kaiken irti jokaisesta rullauksesta – rentoutuneet lihakset, parantuneen verenkierron ja lisääntyneen liikkuvuuden.

 

Askelta askeleelta opas:

   1. Valmistele keho: Ennen kuin aloitat, lämmittele kehosi kevyillä venytyksillä tai lyhyellä aerobisella harjoituksella. Valmistele lihakset ja mieli rentoutumaan.

   1. Kohdista käsittely ongelma-alueille: Jokaisella meistä on omat ”ongelma-alueemme”. Keskity niihin alueisiin, jotka tuntuvat erityisen jäykiltä tai kireiltä. Ne voivat olla lihaskalvojen aristavia ”kohtia” tai triggeripisteitä, jotka kaipaavat erityistä huomiota.

   1. Asetu rullan päälle oikein: Ota mukava asento foam rollerin päälle. Muista pitää ydin vahvana ja hengittää rauhallisesti.

   1. Rullaa hitaasti: Älä kiirehdi vaan liiku rullalla hitaasti ja hallitusti. Keskity erityisesti niihin alueisiin, jotka tuntuvat jännittyneiltä tai kireiltä.

   1. Syvävenytyttele hetki: Kun löydät kohdan, joka kaipaa erityistä huomiota, pysähdy hetkeksi ja syvävenytä lihasta. Hengitä syvään ja tunne, miten jännitys hellittää.

   1. Toista säännöllisesti: Rullaa säännöllisesti osana päivittäistä tai viikottaista rutiiniasi. Säännöllisyys on avain pitkäaikaisiin tuloksiin.

  Opi rakastamaan rullausta ja sen tuomaa hyvää fiilistä!

   

   

  Lisävarusteiden maaginen vaikutus

  Hieronta ja sen tehostaminen lisävarusteilla voi tuoda uuden ulottuvuuden hierontakokemukseesi. Jokainen keho on erilainen, joten valitse lisävarusteista itsellesi sopivimmat. Kokeile ja fiilistele, kuinka hierontaöljyjen tuoksu voi viedä sinut rentoutumisen huipulle tai miten hierontapallojen tarkka paine voi vapauttaa jännityksiä. Astu kohti hieronnan tehostamisen maagista maailmaa, missä jokainen lisävaruste tuo oman lumonsa rentoutumisen ja hyvinvoinnin kokemukseen. Anna kehosi nauttia hieronnan tehostamisen taianomaisesta vaikutuksesta – ja anna itsellesi lupa nauttia täydellisestä rentoutumisesta, joka ylittää odotuksesi.

  Foamrolling on osa kokonaisvaltaista palautumista. Vaikka aktiivinen elämäntapa on tärkeä, yhtä olennaista on antaa keholle mahdollisuus levätä ja palautua. Unen ja ravinnon merkitys palautumisessa on myös korvaamaton. Hyvänlaatuinen uni ja tarpeeksi energiaa ja ravintoaineita sisältävä ravinto täydentävät foamrollingin ja liikunnan positiivisia vaikutuksia.

  Anna kehollesi se hoiva, jonka se ansaitsee!