Fiilistele logo-2
hieronta-rentoutua

Paras lihashuoltovasara TO5 vertailu

Ovatko lihakset jumissa pitkän toimistopäivän ja istumisen tai treenaamisen jälkeen? Tuntuuko, että veri ei kierrä kunnolla ja olo on jäykkä? Apu löytyy välineestä, joka rentouttaa lihaksia, parantaa verenkiertoa, lievittää lihasjännitystä ja edistää palautumista fyysisestä rasituksesta. Tämä väline on lihashuoltovasara, joka on suosittu työkalu etenkin urheilijoille, kuntoutuksen ammattilaisille ja henkilöille, jotka haluavat huoltaa lihaksiaan omatoimisesti. Myös useat liikuntaan hurahtaneet käyttävät lihashuoltovasaraa säännöllisesti.

Tutustu artikkeliimme ja lihashuoltovasaroiden vertailuumme niin löydät itsellesi sopivimman vaihtoehdon!

Paras lihashuoltovasara vuonna 2024

Arvosana: 9,5 / 10

LivePro tarjoaa pienen ja kätevän lihashuoltovasaran, jota on helppo kuljettaa mukana kassissa tai repussa. Mukana viisi eri hierontapäätä ja saatavissa kolmessa tyylikkäässä värissä. Joko sinulla on oma LivePro mini?

 • Pieni ja kevyt, joten kätevä kuljettaa mukana
 • Helppo käyttää yhdellä kädellä
 • Tehokas hierontatoiminto pienestä koosta huolimatta 
 • Melko hiljainen käyttöääni
 • Saatavana kolmessa kauniissa värissä

Arvosana: 9,5 / 10

Theragun on yksi tunnetuimmista lihashuoltovasaroiden valmistajista. Heidän tuotteensa tarjoavat voimakkaan värähtelyn ja useita nopeusasetuksia. Theragunin tuotteita ovat esimerkiksi Theragun Massager Elite, elegantti, kevyt ja superhiljainen. Sopii vaatimallekin käyttäjälle.

 • Erittäin hiljainen ja tehokas
 • Erilaisia pastetuttuja sovellustoimintoja, jolloin päästään syvemmälle lihaksiin
 • Langaton lataus

Arvosana: 8,8 / 10

Gymstickiltä löytyyy monenlaisia lihashuoltovasaroita eri käyttötarkoituksiin ja budjetteihin. Heidän tuotteisiinsa kuuluu esimerkiksi Gymstick Massage Gun. Loistava apuväline hierontaan kuin jännitystilojen hoitoon.

 • 3 eri hierontanopeutta
 • 5 hierontapäätä
 • Mukana säilytyssalkku

Arvosana: 8,5 / 10

React valmistaa edullisempia lihashuoltovasaroita, jotka tarjoavat hyvän hinta-laatusuhteen. Heidän tuotteensa ovat helppokäyttöisiä ja sopivat hyvin kotikäyttöön. Reactin tuotevalikoimaan kuuluu esimerkiksi React MG2.

 • 30 hieronta-ja nopeustasoa
 • 4 eri hierontapäätä
 • Tyylikäs muotoilu ja tehokas moottori

Arvosana: 8,8 / 10

Fitnord tarjoaa kevyitä ja tehokkaita lihashuoltovasaroita, jotka ovat suosittuja etenkin urheilijoiden ja kuntoilijoiden keskuudessa. Heidän tuotteitaan on esimerkiksi FitNord Ultimate Pro Massage Gun, joka sopii vaativammallekin käyttäjälle!

 • Kääntyvä hierontapää (3 asentoa) takaa ergonomisen hieronta-asennon
 • 8 hierontapäätä
 • Irrotettava ja ladattava akku

Mikä on lihashuoltovasara

Lihashuoltovasara voi olla valmistettu erilaisista materiaaleista, kuten muovista, metallista tai puusta. Se voi olla yksiosainen tai moniosainen, ja sillä voi olla erilaisia muotoja ja kokoja riippuen käyttötarkoituksesta. Useimmat lihashuoltovasarat ovat varustettu sileällä, pyöristetyllä tai uritetulla pinnalla, joka on suunniteltu hieromaan ja stimuloimaan lihaksia tehokkaasti. Pinta voi myös olla pinnoitettu pehmeällä materiaalilla, kuten silikonilla, jotta hieronta olisi miellyttävämpää ja tehokkaampaa.

Lihahuoltovasaran mukana on useita hierontapäitä, joita voidaan käyttää eri kehon alueille sekä eri tarkoituksiin. Pallolla hieronta kohdistetaan yleensä hartia-alueen lihaksille, niskalle, pakaralihaksille sekä jaloille. Haarukka puolestaan on hyvä selkälihasten, pohkeiden, reisien, nilkkojen ja käsivarren lihasten käsittelyyn. Litteällä hierontapäällä kannattaa käsitellä reisi-, pakara- ja rintalihaksia. Talttamainen hierontapää sopii herkemmille lihaksille/alueille ja olkapäille. Hierontanopeutta säätämällä voi kätevästi valita tilanteeseen sopivan tehon.

Lihashuoltovasaraa voidaan käyttää erilaisilla kehon alueilla, kuten selässä, jaloissa, käsissä ja kaulassa. Sen avulla voidaan kohdistaa erityisesti tietyt lihasryhmät ja triggerpisteet, jotka saattavat olla kireitä tai jännittyneitä. Monissa nykyaikaisissa lihashuoltovasaroissa on värähtelytoiminto, joka lisää hieronnan tehokkuutta. Värähtely auttaa rentouttamaan lihaksia syvemmällä tasolla ja voi tarjota nopeampaa helpotusta lihasjännitykseen. Jos lihashuoltovasara on varustettu värähtelytoiminnolla, se saattaa toimia akkukäyttöisesti. Tällöin latausominaisuudet ja akunkesto voivat olla tärkeitä harkittaessa, erityisesti matkustettaessa tai jos aiot käyttää sitä säännöllisesti.

Lihashuoltovasaraa voidaan käyttää monenlaisiin tarkoituksiin, kuten ennen harjoittelua lämmittelynä, harjoittelun jälkeen palautumisen edistämisessä, lihasjäykkyyden ja kireyden lievittämisessä sekä vammojen ehkäisyssä ja kuntoutuksessa. Monen lihashuoltovasaran mukana saa ohjeet ja käyttöoppaan, jotka sisältävät ohjeita miten välinettä käytetään turvallisesti ja tehokkaasti erilaisissa tilanteissa ja kehon osissa.

Lihashuoltovasaran hyödyt

Lihashuoltovasaroilla on monia hyötyjä, ja niitä käytetäänkin usein lihasten rentouttamiseen, verenkierron parantamiseen ja lihasten palautumisen edistämiseen. Lihashuoltovasara auttaa rentouttamaan jännittyneitä ja kireitä lihaksia syvällä hieronnalla ja värähtelyllä. Tämä voi lievittää lihasjännitystä ja parantaa liikkuvuutta. Värähtelytoiminto lihashuoltovasarassa stimuloi verenkiertoa, mikä voi edistää hapen ja ravinteiden kulkeutumista lihaksiin ja auttaa poistamaan kuona-aineita. Lihashuoltovasara voi auttaa nopeuttamaan lihasten palautumista fyysisestä rasituksesta, kuten harjoittelusta tai urheilusuorituksista. Hieronta voi vähentää lihaskipua ja -väsymystä sekä edistää kudosten korjaantumista.

Lihashuoltovasaraa voidaan käyttää tarkasti kohdistamalla sen vaikutus tiettyihin triggerpisteisiin ja kipeisiin alueisiin kehossa, mikä voi auttaa lievittämään kipua ja epämukavuutta. Säännöllinen lihashuoltovasaran käyttö voi auttaa parantamaan liikkuvuutta ja nivelten toimintaa, mikä voi olla hyödyllistä urheilijoille ja kuntoutujille.

Kuinka usein lihashuoltovasaraa tulisi käyttää, riippuu yksilön tarpeista, fyysisestä aktiivisuudesta ja kehon vasteesta hierontaan. Yleisesti ottaen sitä voi käyttää päivittäin tai useita kertoja viikossa, mutta on tärkeää kuunnella kehoa ja reagoida sen tarpeisiin. Jos kärsit kroonisesta kivusta tai olet kovassa fyysisessä harjoittelussa, saatat tarvita enemmän lihashuoltoa. Toisaalta, jos käytät lihashuoltovasaraa ennaltaehkäisevästi tai kevyemmän aktiivisuuden ylläpitämiseen, voit käyttää sitä harvemmin. On myös tärkeää, että käytät lihashuoltovasaraa oikein ja vältät ylihierontaa, mikä voi aiheuttaa lihaskipua ja vammoja.

Lihashuoltovasara käyttö

Jos et ole ennen käyttänyt lihashuoltovasaraa, voi sillä käsittely tuntua alkuun oudolta ja se vaatii hieman toteuttelua. Konetta kannattaa kuljettaa raajoja pitkin rauhallisesti ja aloittaa miedoimmalla värähtely-/hierontatasolla.

Pidä hierontavasaran hierontapää mahdollisimman kohtisuorassa asennossa hieroessasi. Rentouta hierottava alue ja hartiat.

Kannattaa hieroa ohuen vaatteen läpi mielummin kuin suoraan paljasta ihoa, hieronta tuntuu näin miellyttävämmältä ja hierontapää kulkee mukavammin vaatteen päällä.

Kun löydät kipeän jumikohdan tai ns. triggeripisteen, kannattaa jäädä hetkeksi työstämään aluetta. Ei kannata kuitenkaan käyttää liikaa voimaa, rauhallinen pyörittely on usein riittävää.

Jos tarkoituksenasi on samalla kertaa käydä läpi koko keho kannattaa aloittaa hieronta isoista llihasryhmistä, kuten reisistä ja pakaroista, ja edetä sitten kohti pienempiä lihasryhmiä. Hierontapäitä on hyvä vaihtaa tarpeen mukaan.

Jotkin alueet, kuten esimerkiksi niska, voivat olla herkkiä koneella hierottaessa ja se kannattaa huomioida käsittelyssä.

Kuuntele kehoasi käsittelyn aikana ja sen jälkeen.